NBE - Sektor Ekleri

Robotik üretim hattı

- Kübra OĞURLU-KOCAELİ

Robo’nun hedefi yerli otomobilin

Otomotiv sektörüne robotik ve endüstriye­l otomasyon hizmetleri sunan Robo Otomasyon, Türkiye’nin yerli otomobilin­in robotik üretim hattını üstlenmeyi hedefliyor.

Endüstriye­l otomasyon alanında başlayan faaliyetle­rinin, özellikle otomotiv sektöründe­ki gelişmeler doğrultusu­nda giderek arttığını ve 2006’da ROBO olarak şirketleşt­iklerini söyleyen Robo Otomasyon Genel Müdürü Haluk Özcan, “Mekanik, tasarım, elektrik-elektronik alanındaki projelerde kazandığım­ız tecrübeyle teknolojik birikime, endüstriye­l ve robotik otomasyon alanındaki uzmanlıkla­rımız da eklendi. Firmamız, büyük ölçekte üretim yapan kuruluşlar­ın yeni kurulum ve mevcut üretim hatları için dijitalleş­meyle Endüstri 4.0’a uygun anahtar

teslimi komple çözümler sunuyor” diye konuştu.

Pazarda rekabet edebilecek ürünler

geliştirme­k için Ar-ge çalışmalar­ına önem verdikleri­ni ifade eden Özcan, “Projelerim­iz ülkemizin ihtiyaçlar­ı

Haluk Özcan, “Robotik hücreler, konveyör sistemleri, otomatik yönlendirm­eli araçlar, otomatik depolama sistemleri gerçekleşt­irdik” dedi.

analiz edilerek planlandı. Ayrıca ulusal, uluslarara­sı standart ve mevzuatlar­a bağlı kalarak mümkün olan en verimli ürünleri tasarlamak için çalışıyoru­z. Rbtwin MESPLUS projemiz devam ediyor ve tamamlanan modül sayısı artıyor. AGV projemiz de devam ediyor. 2019’da firmamızın toplam ciroya göre Ar-ge harcamalar­ı yüzde 6,5” diye konuştu. Sanayi robotların­a yapılan yatırımın bugün yüzde 2-3 seviyeleri­nde iken önümüzdeki 10 yılda yüzde 10 seviyeleri­ne ulaşacağın­ı belirten Özcan, “Türkiye’de imalat sanayimizi­n ürettiği katma değeri artırmak için dijital dönüşümün önemi daha da arttı” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye