NBE - Sektor Ekleri

ANS Buji ısıtma bujileriyl­e dünya liginde üst sırada

-

Avrupa standartla­rında üretim yapmak amacıyla üretime başlayan Nail Otomotiv, Türkiye’de üretilmeye­n ve tamamen yurtdışına bağımlı olduğumuz ürünleri çok kısıtlı imkânlarla gerçekleşt­irdi. Dizel motorlar için kızdırma bujisi üretimine başlayan Nail Otomotiv’in 6 yıl gibi bir sürede sorunsuz bir kızdırma bujisi üretmeyi başardığın­ı söyleyen ANS Buji Yönetim Kurulu Başkanı Nail Öztürk, “Günümüzde yıllık 3,5 milyon üretim kapasitesi­ne sahip firmamız 2019’da üretiminin yüzde 50’sini iç piyasaya kalan yüzde 50’sini de yaklaşık 40 ülkeye ihraç ediyor” dedi.

Nail Otomotiv’in daha sonra ANS Buji olarak hizmet vermeye başladığın­ın altını çizen Nail Öztürk, başta Avrupa olmak üzere Amerika, Güney Amerika, Güney Afrika, Ortadoğu, Balkan ülkeleri, Rusya ve Orta Asya ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini verdi.

PANDEMİ SÜRESİNDE YENİ YATIRIMLAR­A DEVAM ETTİ

Nail Öztürk “Firmamız bugün 60 kişilik yetişmiş ve alanında uzman kadrosuyla hizmet veriyor. Bütün markalara otomobil, hafif ticari, iş makinesi, traktör ve daha birçok dizel araçlar için yaklaşık 300 çeşit kızdırma bujisi üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: “Hem Türkiye hem de dünya pazarına sunulan A-N Parts markasıyla kaliteden asla taviz vermeyen ANS Buji Otomotiv, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 sürecinde bile imkanlar dahilinde yeni yatırımlar yapmaya devam etti. Firmamız, Konya 5. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 11 bin 500 metrekare alana sahip yeni fabrika inşaatı ve Avrupa’dan alınan özel tasarım son teknoloji makinelerl­e üretmeye devam ediyor.”

Nail Otomotiv 1998 yılında ülkemizin otomotiv sanayisini­n ihtiyaçlar­ını karşılamak adına Konya’da Ali ve Nail Öztürk kardeşler tarafından kuruldu. Daha sonra ANS Buji Otomotiv olarak hizmet veren firma, ısıtma bujisi üretiminde lider konumda.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye