NBE - Sektor Ekleri

GEBKİM OSB’DE 5 fabrika daha faaliyete geçecek

-

Türkiye’nin ilk ve tek kimya ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliği taşıyan GEBKİM OSB’DE yatırımlar devam ediyor. Organize bölgede, fabrika inşaatı devam eden Beta Kimya Sanayi’nin yanı sıra Ece Boya Kimya, Gentaş Kimya Sanayi, Koruma Temizlik, Lider Kozmetik San.tic. A.Ş yakın zamanda faaliyete geçmeye ve yeni istihdamla­ra imza atmaya hazırlanıy­or.

Kocaeli’nde yer alan GEBKİM Kimya İhtisas OSB, Türkiye’nin ilk ve tek kimya ihtisas OSB’SI olma özelliği taşıyor. Ana kimyanın yanı sıra boya, ilaç, kompozit, plastik, temizlik malzemeler­i gibi kimya sektörünün farklı alt kollarında­ki firmalara modern bir üretim alanı sunan OSB, bölgesine ait 67 sanayi parselinin (1 milyon 669 bin metrekare) 65’inin (1 milyon 632 bin metrekare) ön tahsisi yapılmış durumda. GEBKİM Kimya İhtisas OSB’DE 2019 yılı sonu itibariyle 29 firma üretimde yer alırken fabrika inşaatı süren 5 firma da yakın tarihte faaliyete geçecek. (Beta Kimya San. Tic. A.Ş, Ece Boya Kimya Sa. ve Tic. A.Ş, Gentaş Kimya San. ve Tic. A.Ş, Koruma Temizlik A.Ş, Lider Kozmetik San.tic. A.Ş)

Ülkemiz ekonomisin­e önemli oranda katma değer yaratan kimya sektöründe­n büyük firmalara ev sahipliği yaptığını belirten GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi & GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “Bölgemizde 1.2 milyar TL değerinde 3.1 milyon ton civarından üretim gerçekleşi­yor. Firmalarım­ızın yıllık toplam ciroları 2 milyar TL ve 2 bin 150 kişiye istihdam yaratıyoru­z” şeklinde konuştu. Kimya sanayinin ihtisas OSB çatısı altında kümelenmes­inin sektörde sinerji ve işbirliğin­in artırılmas­ına katkı sağladığın­ı bildiren Aracı, “Aynı iş kollarında faaliyet gösteren firmaların üründen teknoloji ve Ar-ge’ye kadar ortak projeler geliştireb­ildikleri, sinerji yarattıkla­rı ekosisteml­er olarak da tanımlayab­ileceğimiz İhtisas Osb’ler maliyetler­i düşürürken kârlılığı ve rekabetçil­iği artırıyor. Kimya sanayinin ihtiyaçlar­ı düşünülere­k tasarlanan altyapı, elektrik, doğalgaz, arıtma, ortak kullanım alanları ve hizmetler firmalarım­ıza verimlilik artışı olarak geri dönüyor” dedi.

Türkiye’nin örnek ihtisas organize sanayi bölgeleri aras nda yer alan GEBKİM Kimya İhtisas OSB’DE 67 sanayi parselinin, 65’ine ilişkin ön tahsis gerçekleşt­i. 29 tesis faaliyetin­i sürdürürke­n, 5 tesis de üretime geçmek için gün say yor. GEBKİM OSB ve GEBKİM Vakf Başkan Vefa İbrahim Arac , kümelenme modeli ile kimya sektöründe işbirliğin­in art r lmas nda sinerji oluşturduk­lar n dile getirdi.

“BU ZOR GÜNLERİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ATLATACAĞI­MIZA İNANIYORUZ”

Doğaya ve tüm canlılara saygılı üretim modelinin vazgeçilme­z olduğunu ve bu anlamda tüm tedbirleri aldıkların­ı bildiren Aracı, “Koronavirü­s salgını ile birlikte pandemi hayatımızı­n yeni gerçeği oldu. Tüm dengeleri değiştiren günlük yaşamdan üretime her alana etki eden salgınla mücadelede hijyen en önemli etkendi” dedi. Bu süreçte üretime devam eden firmaların zor durumda kalmaması için GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetimi olarak ilk günden itibaren önlemlerin­i aldıkların­ı aktaran Aracı, “OSB genelinde hijyeni sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleşt­irdik. Sanayi Bölgesi için düzenli olarak ve ücretsiz yaptığımız dezenfekte çalışmalar­ını Dilovası sokakların­a da taşıdık.

Salgın bitene kadar da bu çalışmalar artarak sürecek. Yakın tarihte benzeri görülmemiş bir durum ile karşı karşıyayız. Bu zor günleri alınan önlemlere sıkı şekilde uyarak birlik ve beraber içerisinde atlatacağı­mıza inanıyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

“GEBKİM EĞİTİM, ARAŞTIRMA VE SAĞLIK VAKFI İLE CİDDİ PROJELER HAYATA GEÇİRDİK”

GEBKİM Kimya İhtisas OSB olarak sadece katılımcıl­ar ve çalışanlar için değil bölge halkına ve genel olarak topluma değer katacak pek çok proje yürüttükle­rini söyleyen Aracı, “Bu amaçla 2017 yılında GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfını kurduk” şeklinde konuştu. Katılımcı firmaların da yönetimind­e olduğu vakfın eğitim hayatına kazandırdı­ğı GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kimya sektörünün en önemli sorunların­dan bir olan nitelikli eleman açığına çözüm olacağını ifade eden Aracı, “Kimya sektöründe istihdam edilmek üzere öğrenci yetiştiren GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında LGS puanıyla ilk öğrenciler­ini aldı. Okulumuzda 12 adet kimya ve endüstriye­l otomasyon laboratuva­rı bulunuyor. Kuracağımı­z pilot üretim tesisleri ile uygulamalı eğitim de alacaklar” açıklaması­nda bulundu. Yönetim kurulunun, firmaların, okul yöneticile­rinin ve öğretmenle­rin, çocukların en iyi eğitimi almaları için var gücüyle çalıştığın­ı dile getiren Aracı, “Hedefimiz okulumuzu Türkiye’nin en iyi mesleki eğitim veren okulu yapmak. 2020 yılı ve sonrasında bu hedefi gerçekleşt­irmek için projeler geliştirme­ye öncelik veriyor olacağız. Eğitime verdiğimiz desteği GEBKİM Anaokulu ile sürdüreceğ­iz. 6 derslikli ve 120 öğrenci kapasiteli Anaokulumu­zu en kısa sürede tamamlamay­ı hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye