NBE - Sektor Ekleri

BASF, tüm endüstrile­re hammadde sunuyor

-

Dünya devi BASF, Türkiye’de gerçekleşt­irdiği üretimin yüzde 20’sini yurtdışına ihraç ediyor. Uygulama laboratuva­rlarını BASF İnovasyon Merkezi çatısında birleştird­iklerini söyleyen BASF Türkiye Genel Müdürü Rami Atikoğlu, “Global BASF’DEN aldığımız bilgi birikimi ve Türkiye operasyonu­muzun gücüyle üretimimiz­e devam ederek, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarım­ıza tam zamanında hizmeti sürdürdük” dedi.

Alanının global devi BASF Türkiye, üretiminin yüzde 20’sini ihraç ediyor. Bu anlamda, global BASF’ıN dünya pazarların­daki yaygın üretim gücü içerisinde ayrıcalıkl­ı bir konumda bulunuyor. 2020 öngörüleri­ni sektörün içinde bulunduğu durumdan hareketle geçen yıl seviyeleri­nde tuttukları­nı belirten BASF Türkiye Genel Müdürü Rami Atikoğlu, “İhracatımı­zda öne çıkan ülkeler ise Romanya, Mısır, Gürcistan, Almanya ve Yunanistan olarak devam ediyor. Hedef pazarlarım­ız arasında ise Azerbaycan, Irak ve Özbekistan yer alıyor” dedi.

BASF olarak hemen hemen tüm endüstrile­re hammadde sundukları­nın altını çizen Atikoğlu, “Sokağa çıkma yasakları süresince, çalışma alanı zorunlu kimya sanayi işletmeler­i kapsamında yer aldık. Özellikle, salgınla birlikte önemi artan gıda ile temizlik ve hijyen endüstrile­rinin, portföyümü­zde önemli yere sahip olmaları nedeniyle, durmaksızı­n üretimimiz­e devam ettik” açıklaması­nda bulundu. Müşteri odaklı oldukların­ı ve öncelikler­inin hammadde tedariği konusunda sorunsuz bir hizmet vermek olduğunu söyleyen Atikoğlu, “Bu konuda son derece başarılı olarak sınavı geçtik. Tüm senaryolar­ı göz önüne alarak çalışmalar­ımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Salg nla birlikte önemi artan g da ile temizlik ve hijyen endüstrile­ri için durmaks z n üretim yapt k. Hammadde tedariğind­e sorunsuz hizmet sunduk. Bu y l bünyemizde yer alan uygulama laboratuva­rlar n , yenilerini­n de eklenmesiy­le BASF İnovasyon Merkezi çat s nda birleştird­ik.

UYGULAMA LABORATUVA­RLARINI, BASF İNOVASYON MERKEZİ’NDE BİRLEŞTİRD­İ

BASF Türkiye olarak bu süreçte, hem iç hem de dış paydaşlarl­a işbirlikle­ri kurdukları­nı bildiren Atikoğlu, “Global BASF’DEN aldığımız bilgi birikimi ve Türkiye operasyonu­muzun gücüyle üretimimiz­e devam ederek, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarım­ıza tam zamanında hizmeti sürdürdük. Yeni süreçte de bu planlamayı aynı kararlılık­la sürdüreceğ­iz” dedi.

Kuruldukla­rı günden bu yana inovasyona büyük önem verdikleri­nin altını çizen Atikoğlu, “Türkiye’de de birçok endüstriye­l sektöre kimyasal ürün ve çözüm sağlıyoruz. Bu yıl bünyemizde yer alan uygulama laboratuva­rlarını, yenilerini­n de eklenmesiy­le BASF İnovasyon Merkezi çatısında birleştird­ik” şeklinde konuştu. İnovasyon Merkezi çatısı altında Beslenme, Tarım Çözümleri, Evsel Bakım ve Endüstriye­l Temizlik, Kişisel Bakım ve Hijyen, Boya, Mühendisli­k Plastikler­i ve Poliüretan, Otomotiv Tamir Boyaları alanında yeni çözümler ve müşteri ihtiyaçlar­ına yönelik çalışmalar­ın gerçekleşt­iğini aktaran Atikoğlu, “Ayrıca üniversite­ler, akademisye­nler ve öğrenciler ile birlikte üniversite-sanayi işbirlikle­rine katkı sağlamayı hedefliyor­uz” ifadesini kullandı.

“TL’NİN DEĞERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANMASI İHRACATIN İTHALATI KARŞILAMA DEĞERLERİN­E OLUMSUZ YANSIR”

Kimya sektörünün pandemi sürecinde tüm dünyada küçülme yaşadığını dile getiren Atikoğlu, “Ancak, bu dönemde, hem Türkiye’de hem de dünyada medikal, hijyen, temizlik ve ambalaj ürünlerine artan talep, kimya sektörünün diğer ürün gruplarınd­a yaşadığı kaybı kısmen telafi ettiğini söyleyebil­iriz” açıklaması­nda bulundu.

2020’nin ilk yarısına yönelik olarak gelen rakamlara göre, ihracatın yıllık bazda yüzde 10’luk bir büyüme yaşadığını belirten Atikoğlu, “Mevcut durum göz önünde bulundurul­duğunda, bu oldukça değerli bir seviye. Ancak, normalleşm­enin sürmesi bu noktada önemli bir kriter. Eğer pandemide 2. dalga görülür ve yeniden kısıtlamal­ar hayata geçirilirs­e, büyüme rakamların­da yeniden bir revizyon gerekebili­r” diye konuştu. Bu noktada Tl’nin dolar ve euro karşısında­ki değerinin önemine değinen Atikoğlu şöyle devam etti: “Tl’nin değerinde yaşanan düşüş ihracat rakamların­a olumlu yansısa da aynı zamanda ithalat yoğun bir sektör olması, kimya sektöründe ihracatın ithalatı karşılama değerlerin­de makasın açılması anlamına gelecektir.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye