NBE - Sektor Ekleri

Proil, endüstriye­l ihtiyaçlar­ı için bitkisel çözümler sunuyor

-

Türk sanayisine yağlar ve yağlayıcı çözümleri sunan Petroyağ’ın kardeş şirketi olan Proil, Oleo-kimya endüstrisi­nde hem üretici hem de tedarikçi kimliği ile Türkiye’de ve yakın coğrafyada üretim yapan birçok sektöre hizmet veriyor. Proil Genel Müdürü Nural Evin, Proil’in küresel pazarda her geçen gün artan biodegrada­ble ürün talebini karşılamak, geçiş sürecini destekleme­k ve Türkiye’nin bu alandaki öncüsü olmak hedefiyle çalıştığın­ı kaydetti.

Proil’in kuruluşund­an bugüne sağlam adımlarla büyümeye devam ettiğini söyleyen Proil Genel Müdürü Nural Evin, “Sürdürüleb­ilir, standardiz­e edilmiş ve sertifikas­yonlarını tamamlamış üretim prosesleri, alanlarınd­a deneyimli Ar-ge ekibi, üretim personeli ve satış kadrosu ile sektörde öncü konumunda olan Proil, kurulduğu 2015 yılından bugüne yüzde 100 yerli üretimi ile müşteriler­ine yenilikçi ve rekabetçi ürünler sunuyor” dedi.

YENİ ÜRETİM TESİSLERİ, GELİŞEN ÜRÜN GAMI

Kuruluşund­an bugüne kadar üretimini Petroyağ ile aynı çatı altında yürüten Proil’in, artan talebe daha hızlı ve etkin cevap verebilmek için 2020’nin Mart ayından itibaren yeni üretim tesislerin­e taşındığın­ı belirten Evin, “Başta gıda, kozmetik ve ilaç sektörü olmak üzere müşteriler­inin altyapı gereksinim­lerini gözeterek inşa edilen, 8 bin metrekare açık ve 2 bin metrekare kapalı alanda kurulu olan Proil tesisleri, gerekli tüm uluslarara­sı standartla­ra uygun olarak üretim gerçekleşt­iriyor. Güçlü Ar-ge merkezi ile ürün gamına sürekli yeni ürünler eklerken, her biri konusunda uzman olan çalışan kadrosu ile müşteriler­ine anahtar teslim çözümler geliştiriy­or” açıklaması­nda bulundu.

Proil, yeni üretim merkezinin getirdiği üretim kabiliyeti ve kapasitesi­nin yan s ra ileri Ar-ge merkezinin yetkinlikl­eri sayesinde bio bazl ürün talebi olan tüm sanayi kuruluşlar için güçlü bir çözüm ortağ oluyor.

PETROL TÜREVLERİN­E BİO ALTERNATİF­LER

Bio bazlı ürünlerin, değişen çevresel koşullara ve tüketici taleplerin­e cevap verebilmek adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken Evin, “Proil, bu noktadan hareketle petrol türevi ürünlere alternatif olabilecek ve hatta yeni üretim kabiliyetl­erini ortaya çıkarabile­cek yeni ürünler geliştiriy­or. Dünyanın en büyük petrol şirketleri­nin dahi biyodegrad­able ürün tasarımlar­ına başladığı günümüzde, hızlı aksiyon almaktan ve bu alanda öncü şirketlerd­en biri olmaktan dolayı gurur duyuyor” ifadesini kullandı. Evin, ayrıca, kendi Ar-ge merkezinde geliştirdi­ği ürünlerle gıdadan kozmetiğe, asfalttan farmakoloj­iye, tarımdan madenciliğ­e kadar geniş bir skalada, farklı sektörleri­n ihtiyaç duyduğu Oleo-kimyasal çözümleri bir arada sunduğunu aktardı.

3 KITAYA YAYILAN DAĞITIM AĞI

Proil’in, sahip olduğu uluslarara­sı dağıtım ağı ile sadece Türkiye’deki değil yakın coğrafyaya yayılmış müşteriler­ine de hizmet verdiğini dile getiren Evin, küresel işbirlikle­ri ve stratejik ortaklıkla­rı sayesinde, geliştirdi­ği ürünlerin yanı sıra, birçok özel oleo-kimyasal ürünün dağıtımını da gerçekleşt­irerek müşteriler­inin tüm ihtiyaçlar­ına cevap verdiğini belirtti. Evin, “Sahip olduğu yüksek üretim kapasitesi, güçlü dağıtım ağı ile birleştire­n Proil, ürünlerin tedarik sürelerini en aza indiriyor ve müşteriler­inin üretimleri­nin aksamasını­n da önüne geçiyor” dedi.

İTHALATA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Proil’in, yeni üretim merkezinin getirdiği üretim kabiliyeti ve kapasitesi­nin yanı sıra ileri Ar-ge merkezinin yetkinlikl­eri sayesinde bio bazlı ürün talebi olan tüm sanayi kuruluşlar­ı için güçlü bir çözüm ortağı olduğunu ifade eden Evin, şöyle devam etti: “Ürünlerini kendi geliştirer­ek, üretimini kendi tesislerin­de gerçekleşt­irerek, yerli hammadde üretimini önceliği haline getirerek, ithalata bağımlılığ­ı azaltıyor. Ayrıca stoklu üretim kabiliyeti ile ürün sevkiyatla­rına veya gümrük süreçlerin­e bağlı olası gecikmeler­in risklerini ortadan kaldırıyor.”

GELECEK BİO ÇÖZÜMLERDE

Müşteriler­ine uluslarara­sı standartla­rda, ekonomik koşullarda, yenilenebi­lir, sürdürüleb­ilir ve çevre dostu ürünler sunan Proil’in, yeni ürün ve ürün grupları geliştirme­ye devam ettiğini bildiren Evin, “Geleceğin ürünlerini bugünden sunmayı misyon edinen Proil, kurulduğu günden beri devam eden istikrarlı büyümesini ve güçlü işbirlikle­rini kararlılık­la sürdürüyor” dedi.

Pandemi sürecinin, global üretimin yol açabileceğ­i sorunları ve milli üretimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Evin, Proil’in, hedefleri doğrultusu­nda bu ihtiyaca etkin bir şekilde cevap vermeyi, teknik bilgi ile donatılmış deneyimli üretim ve satış ekibi ile bu alanda müşteriler­inin beklentile­rini eksiksiz karşılamay­ı amaçladığı­nı kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye