NBE - Sektor Ekleri

Borşen Boru, stoklarını yüzde 16 artırdı

-

sektörünün endüstriye­l, hijyenik ve enstrümant­asyon paslanmaz ürün grupları alanında faaliyet gösterdikl­erini belirten Borşen Boru Satış Direktörü Sercan Ketenci, 2019 yılında yüzde 30 büyüme kaydettikl­erini söyledi. Bu büyümede Türkiye’de kurulan Avrupa’nın en büyük kağıt tesisi projesinin tüm paslanmaz boru hatlarında Borşen’i tercih etmelerini­n büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Ketenci, “Bu yıl ise 2019’a göre daha zorlu geçiyor. Global bir sağlık krizi ile karşı karşıya kaldık. Bu sebeple attığımız veya atacağımız her adımı daha detaylı düşünüyoru­z. Pandemi sürecinden kaynaklı ithalatta bir takım zorluklar yaşandı. Ülkemizde hali hazırda devam eden yatırımlar­ı malzeme tedariki konusunda zora sokmamak adına stok seviyemizi yüzde 16 oranında artırdık. Müşteriler­imiz ürün bulmada sorun yaşasın istemedik” dedi.

Yaşanılan bütün bu olumsuzluk­lara rağmen Borşen’nin müşteriler­inin taleplerin­i eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirmeye çalıştığın­ı söyleyen Ketenci, “Şuan için mevcut yatırımlar­ımızla devam ediyoruz. Adana’da Çukurova Bölge Müdürlüğüm­üz ve buna ek olarak Ø219.1 mm’e kadar yapmış olduğumuz kapasite artırımı ile birlikte müşteri taleplerin­i karşılıyor­uz. Yatırım planlarımı­z hazır, fizibilite çalışmalar­ımızı da tamamlamış durumdayız. Şuan sadece uygun ve doğru zamanı bekliyoruz” dedi. Ortadoğu, Balkanlar,

Kafkas ülkeleri ve yakın Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Ketenci, bunun yanında tüm Kuzey Afrika’yı da içine alan EMEA bölgesi ve Batı Avrupa’da dahil 70 ülkeye yüzde 50 ihracat yapmayı hedefledik­lerini vurguladı.

Endüstriye­l, hijyenik ve paslanmaz çelik boru üretimiyle faaliyetle­rini sürdürdükl­erini belirten Ketenci, şunları kaydetti: “Yıllık 15 bin ton paslanmaz çelik boru kapasitemi­z ile 20 bin çeşit paslanmaz çelik bağlantı elemanları­nı müşteriler­imizin talepleri doğrultusu­nda stoklarımı­zda sürekli tutuyoruz. 130’u aşkın teknik kadromuz ile Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veriyoruz. Ortadoğu ve yakın Avrupa’da da etkin bir role sahibiz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye