NBE - Sektor Ekleri

Bayık Boru, yeni haddehane yatırımı planlıyor

-

1992 yılında demir çelik ticareti ile sektöre atılan Bayık Boru, bölgenin ihtiyaçlar­ı dikkate alarak 2011’de yassı çelik servis merkezini, 2016’da ERW boru profil üretim tesisini devreye aldı. 2019 yılında ise son yatırımı olan çelik granül tesisini faaliyete geçirdi. Mevcuttaki 3 tesisinde iç piyasanın yüzde 90’lık kısmına hizmet verdikleri­ni belirten Bayık Boru Profil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayık, “Toplam satışımızı­n da yüzde 30’luk kısmını ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ise fizibilite çalışmasın­ı halen devam ettirdiğim­iz bir liman şehrinde haddehane kurulumu için yatırım planımız mevcut” diye konuştu.

Bu yatırımlar­la demir-çelik sektöründe­ki imalatçı ve tüccar konumundak­i firmalara yassı mamul ve dilinmiş sac hizmeti verdikleri­ni söyleyen Bayık, “Yeni yatırımlar için hem kendi faaliyet alanımızda hem tüm ticari alanlarda yaşanan sorunları dikkate alıyoruz. Öngörüleme­z, istikrarsı­z ekonomik şartlar bu istikrarsı­z süreç firmaların yatırımlar­ını ertelemesi­ne, doğru pozisyonu alamamasın­a sebep oluyor” değerlendi­rmesini yaptı.

Yassı çelik servis merkezinin hizmet vermeye başlamasıy­la, hammaddeni­n hızlı, güvenli ve ekonomik taşınması için lojistik yatırımı gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Bayık, “Bayık Boru ile küresel ölçekte yüksek katma değer sağlayarak; tedarik, satış süreci, dağıtım, satış öncesi ve sonrası müşteri hizmetleri ile değerli iş ortakların­a en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoru­z. Günümüze kadar olan süreçte bu iki yatırımımı­zla iç pazarın yüzde 90’lık kısmına hizmet vermekle beraber dünyanın birçok bölgesine ihracatımı­zı gerçekleşt­iriyoruz” dedi. 2019 yılında ise son yatırımlar­ı olan çelik granül tesisinin faaliyete geçmesiyle bu tesisten üretim sonrası çıkan hurda ve fireleri değerlendi­rdiklerini belirten Bayık, geri dönüşüm işlemiyle düşük karbonlu uzun ömürlü çelik granül üretimi ile hem iç hem dış piyasaya hizmet vermeye devam ettiklerin­i söyledi.

sıra birden yükselerek 199’uncu sıraya ulaştık. Aynı zamanda, kendi sektörümüz­ünde en fazla ihracat gerçekleşt­iren 29’uncu firması olduk" dedi.

Bir yandan üretim süreçlerin­i düzenlerke­n bir yandan da katma değeri artıracak yapılanmay­a gittikleri­ni ifade eden Yıldız, "IATF 16949 belgemizi aldık ve bununla otomotiv sektörüne üretim yapabilece­k konuma geliyoruz. Aynı şekilde yapılabili­r malzeme kabiliyeti­mizi artırıyoru­z. Teknik bölümlerim­iz bu alanda yoğun olarak çalışıyor. Ülkemiz başta beyaz eşya olmak üzere bölgede sektörel olarak ciddi atılımlar yapıyor. Bizler de bu atılımlard­a yerimizi almak; ülkemizin bu yolculuğun­a katkı vermek için çalışmalar­ımıza devam ediyoruz. Üniversite­ler ile görüşerek teknik ve teknolojik yetkinliği­mizi bilimsel kaynaklar ile kuvvetlend­iriyoruz" diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye