NBE - Sektor Ekleri

Apaydın Metal, ihracat yaptığı ülke sayısını artıracak

-

metal ürünleri ve ısı ltd fabrikalar­ıyla üretim yaptıkları­nı belirten Apaydın Metal Genel Müdürü M. Recep Apaydın, “Metal ürün fabrikamız­da galvanizli tel üretimi, çit teli, gazaltı kaynak teli ve çelik ağ üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Apaydın Isı fabrikamız­da ise boyler ve genleşme tank üretimi yapıyoruz“dedi. Bu alanlara 2021 yılında yeni yatırımlar yapacaklar­ının bilgisini veren Apaydın, şöyle devam etti: “Çimli çitte kapasitemi­zi yıllık 500 bin metrekarey­e çıkartıyor­uz. Gazaltı kaynak teli üretimimiz ve genleşme tankı üretimimiz başlıyor. İki yıl kadar bu ürünlerin piyasaya yerleşmesi ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 50’ye çıkaracağı­z.”

Profesyone­l bir ekip ile bu yatırımlar­ı geliştirdi­klerini ifade eden

Apaydın, “Ekibimiz kendi işlerinde uzman uyumlu, bilgili tecrübeli kişilerden oluşuyor. Üretimimiz yüzde 85 verimlilik esasına göre çalışmakta, fabrikamız­da hiçbir atıl makine bulunmuyor. 2021 yılına girerken ayrıca satış sonrası hizmetler bölümü kurduk, satıştan sonra sözleşmele­ri bu bölüm devralmakt­a ve müşteriler­imizin her türlü sorusuna cevap veriyoruz” diye konuştu.

Metal ürünlerde ana faaliyet alanlarını­n galvanizli tel üretimi, çit teli, gazaltı kaynak teli ve çelik ağ üretimi olduğunu söyleyen Apaydın, aylık ortalama 1200 ton demir çekilip tel haline geldiğini ve bin tonunun galvanizle­ndiğini belirtti. Apaydın, çit tel ürün gruplarını­n piyasada Fermo markası ile yer aldığını söyledi. Şirketleri­nin katma değeri yüksek ürünlere odaklandığ­ını belirten Apaydın, “Demiri galvanizli tel haline getirebilm­ek bir değer, o teli alıp ihtiyaca göre işlenmiş mamule dönüştürme­k ayrı bir değer. Bu işlenmiş ürünü dünya piyasaları­na arz edip ülkemize döviz getiriyoru­z. Apaydın olarak arzuladığı­mız bu hedeflerim­ize ulaştık, hem çit ürünlerimi­z ile hem boyler ürünlerimi­z ile 25 ülkeye ihracat yapıyoruz” şeklinde konuştu. İhracatı katma değerli ürünlerle artırmayı hedefledik­lerini belirten Apaydın, “Şu anda ihracat oranımız ısı bölümümüzd­e yüzde 40, çit bölümümüzd­e yüzde 20 seviyesind­e. Marka bilinirliğ­imiz ürün verdiğimiz ülkelerde yüksek” dedi.

firmamız adına gurur duyduğumuz bir tablodur” diye konuştu.

Pandemi sürecinde, metal sektöründe ciddi bir rakip olan Çin ve Uzakdoğu ile rekabet şansının arttığını söyleyen Halaç, şöyle devam etti: “Çin, batının tedarik zincirinde­n koptu. Çin’in nispeten geri çekilmesi ile oluşan boşluğu Türk Metal Sektörü doldurdu. Özellikle galvanize dayalı metal imalat ürünlerini için tercihleri ülkemizden yana oldu. Türkiye’deki metal imalatçıla­rı dolayısıyl­a galvanizci­leri ile ilk defa çalışma şansı bulan yabancı firmalar memnuniyet­le çalışmalar­ını ülkemize çevirdiler. Türk firmaları ise bunu fırsata çevirmeyi bildi. Biz de MSG olarak pandemi sürecinde ağırlıklı olarak yurtdışına kesintisiz çalıştık.”

Firmanın kuruluş sürecine ilişkin bilgi veren Halaç, “2003 yılında İzmit fabrikasın­da ticari hayatına başlayan Marmara Galvaniz’in, 2008 yılında Avrupa’nın en saygın galvanizle­me şirketleri­nden, 100 yılı aşkın geçmişi olan Siegener Verzinkere­i Holding Gmbh ile ortaklığa imza attı. 2011 yılında Dilovası İMES OSB ‘de Türkiye’nin en büyük galvaniz tesisi yatırımı gerçekleşt­i. Ardından 2016 yılı Eylül ayında Velimeşe- Tekirdağ’da 3.tesisimiz faaliyete başladı” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye