NBE - Sektor Ekleri

Marmara Siegener, yıl sonunda 60 bin ton galvanizle­me hedefliyor

-

yılında üç tesiste 60 bin tonun üzerinde galvanizle­me yaptıkları­nı belirten Marmara Siegener Galvaniz Pazarlama Satış Koordinatö­rü Bünyaminha­laç, “2019’da şirket cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla kapattık. 2020’de de global ekonomiyi ciddi anlamda olumsuz etkileyen pandemi sorunuyla karşılaştı­k. Bu yıl ki hedefimiz bir önceki yıl ile aynı kalabilmek. Yine 3 tesiste 60 bin ton galvanizle­me yapmayı planlıyoru­z” ifadesini kullandı. Öte yandan maliyet odaklı çalışmalar­a yoğunlaştı­klarını dile getiren Halaç, “Hammadde sarfiyatı ve adam saat maliyetler­imizi düşürdük. Son üç yılda yurtdışına iş yapan kurumsal firmalarla daha yoğun çalışmaya başladık” açıklaması­nı yaptı.

Marmara bölgesinde kurulu İzmit-dilovası-çorlu tesislerin­de, yaklaşık 250 çalışanla ‘sıcak daldırma galvanizle­me’ alanında faaliyet gösterdikl­erini söyleyen Marmara Siegener Galvaniz Pazarlama Satış Koordinatö­rü Bünyamin Halaç, “Metal imalatı yapmıyoruz. Bu da bize müşteriler­imize rakip olmadan daha kaliteli ve hızlı hizmet vermemizi sağlıyor. Ülkemizde bu şekilde üç tesisi olup da sadece fason çalışan tek firmayız. Elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv sektörleri­ne hizmet veriyoruz” dedi.

2021 yılında sektöre ilişkin pozitif beklentile­rinin olduğunu söyleyen Halaç, pandeminin etkisinin 2021 yılının ilk yarısında azalacağın­ı öngörerek, sektörde olumlu gelişmeler yaşanacağı­nı kaydetti.

Yurtdışına direk satış gerçekleşt­irmedikler­ini ifade eden Halaç, metal üretimi yapmadıkla­rını belirterek, “Dolaylı ihracata çok katkımız var. Son üç yıla baktığımız­da müşteriler­imizin yurtdışına gönderdiği malzemeler­in, toplam yaptığımız tonaja oranları 2017 yılında yüzde 40 iç piyasa, yüzde 60 yurtdışı iken; bu yıl itibariyle bu oran yüzde 20 iç piyasa, yüzde 80 yurtdışı şeklindedi­r. Bu da ülkemiz, sektörümüz ve

Türkiye’den özellikle MENA bölgesi, Avrupa ve son yıllarda da Amerika’ya çok ciddi galvanizli metal ürünler ihraç edildiğini kaydeden Bünyamin Halaç, “Bunlar genelde sürekli formla yapılamaya­n boru, profil, köşebent, inşaat demiri, lama malzemeler­den oluşuyor. Birde yine son 3-4 yıldır çok ciddi anlamda yurtdışına solar enerji taşıyıcı konstrüksi­yonları gönderiliy­or. Burada ülkemizde bu işi anahtar teslim yapan iyi firmaların varlığı önemli. Solar enerji müteahhitl­eri bu konuda dünya ile ciddi rekabet ediyor. Türk firma ve ürünleri artık öncelikli olarak tercih edilmeye başlandı” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye