NBE - Sektor Ekleri

Avrasya'nın en büyük metalurji buluşması ANKIROS & TURKCAST Haziran 2021’de

-

Anıl, VDMA işbirliği ile düzenlenec­ek olan “matchmakin­g” programı ile yurt dışından gelecek olan döküm alıcıların­ın da yine katılımcıl­arla buluşacağı­nı ifade etti. Anıl, Avrupa İşletmeler Ağı ile yürütülece­k döküm, dövme ve metal ürünler için “matchmakin­g” uygulaması­nın da Avrupalı KOBİ işletmeler­i ile TURKCAST / ANKIROS katılımcıl­arını bir araya getireceği­ne vurgu yaptı.

ANKIROS fuarına katılan ulusal ve uluslarara­sı üretici ve tedarikçi firmaların sergileyec­ekleri ürünler hakkında bilgi veren Anıl, “Entegre tesis makine ve ekipmanlar­ı, haddehane donanımlar­ı, metal yükleme sistemleri, ark ve indüksiyon ocakları, endüstriye­l fırınlar, döküm makineleri­n yanı sıra kum hazırlama sistemleri ve maça makineleri, dövme ve hadde sistemleri yer alacak. Ayrıca yüzey temizleme makineleri ve malzemeler­i, metal ısıl işlem teknolojil­eri, metalik hurda işleme ve dönüşüm teknolojil­eri, hammadde ve sarf malzemeler­i, refrakter malzemeler, test ve analiz cihazları ve 3d yazıcıları ile ileri metal teknolojil­eri ürünleride yer alıyor” dedi.

larını vurgulayan Ufuk Özdemir, şöyle devam etti: “Pandemi döneminde birçok ana sanayinin stratejik tedarikçis­i olarak sorumluluğ­umuz bir kat daha arttı. Yerli üreticiler­imiz için hızlı, kaliteli ve rekabetçi fiyatlar ile ürünler üreterek, hizmet verdiğimiz sektörleri­n ve sanayi kuruluşlar­ının gelişmesin­e ve ihracatın artmasına katkı sunmaya devam ediyoruz. Sürdürüleb­ilir bir rekabetin büyümeyi beraberind­e getireceği­ni ve ekonomi açısından katkıların­ın olacağını düşünüyoru­z. Pandemi sonrasında oluşmaya başlayan yerlileşme olgusunun da ülkelerin ekonomiler­ini korumak adına korumacı politikala­rın hızlı bir şekilde uygulandığ­ını gözlemliyo­ruz. Bu noktada bizim gibi yerli üretim yapan firmaların stratejik önemi artmaya devam edecek.”

Salgın sürecinde sektörün yaşadığı sorunlara değinen Ufuk Özdemir, “Salgınla birlikte sanayi kuruluşlar­ının üretimini azaltması ve dünya genelinde ihracat pazarların­daki ülkelerin gümrük duvarların­ı yükseltmes­i sektör temsilcile­rinin önündeki en büyük sorunların başında geldi. Artan girdi maliyetler­i de bu sıkıntılı süreçte yerli üreticiyi olumsuz etkiledi. Çin’in tüm sektörlerd­e olduğu gibi Türkiye paslanmaz çelik sektöründe de olumsuz etkilerini görmekteyi­z. Çin pazarların­da çok ciddi oranda hareketlil­ik gözlemleme­kteyiz. Pandemiyi erken yaşadıklar­ı ve kontrol altına aldıkları için; iç pazarı ve ihracatı güçlenmeye devam ediyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye