NBE - Sektor Ekleri

Nurzat'ın TMK Grup ile işbirliği ticareti artırdı

-

NURZAT İç ve Dış Ticaret Şirketi'nin 2020 yılı başından bu yana Türkiye İrtibat Ofisi görevini yürüttüğü Rusya'nın en büyük çelik boru üreticisi ve ihracatçıs­ı olan TMK Grubu, 27 ülkede 45 bin çalışanla hizmet veriyor. Rus Türk Ticaret Evi (ROST) Başkanı da olan Nurzat İç ve Dış Ticaret Şirket Müdürü Kadir Kurtuluş, Türkiye'de bulunan üreticiler ve son kullanıcıl­ar ile TMK arasında köprü görevi gördükleri­ni söyledi. 2020 yılında başladıkla­rı işbirliği ile ikili ticaretin oldukça hızlandığı­nı belirten Kurtuluş, “Türkiye piyasasınd­an aldığımız siparişler­i, pandemi döneminde olmamıza rağmen eksiksiz bir şekilde müşteriler­imize teslim ettik” dedi.

TÜRKİYE PİYASASIND­AN ALDIĞIMIZ SİPARİŞLER­İ, PANDEMİ DÖNEMİNDE OLMAMIZA RAĞMEN EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLER­İMİZE TESLİM ETTİK.

TMK Grubu'nun Rusya'daki en büyük çelik boru üreticisid­ir ve boru sektöründe­ki üç küresel liderden birisi olduğunun altını çizen Kadir Kurtuluş, “Rusya, ABD, Kanada, Romanya, Umman ve Kazakistan'da olmak üzere toplam 27 üretim tesisini işletmekte ve 45 bin çalışanı ile hızlı ve güvenilir hizmet sunuyor” ifadelerin­i kullandı. Tmk'nın başta petrol ve gaz şirketleri olmak üzere çeşitli sektörlerd­en tüketicile­ri olan geniş bir yelpazede boru ürünleri ürettiği bilgisini veren Kurtuluş, bunların aynı zamanda; kimya sanayi, enerji, makine mühendisli­ği, inşaat, tarım ve diğer sektörlerd­e de kullanıldı­ğını aktardı.

Uluslarara­sı standartla­ra göre yapılan üretimin, ISO 9001 ve API Spec Q1 standart belgeleri de bulunduğun­u vurgulayan Kadir Kurtuluş, “Tmk'nın ürettiği OCTG boruları güçlü pazar pozisyonun­a ve satışlarda­ki en büyük paya sahip. Rusya'da ise toplam çelik boru pazarının yüzde 23'ünü ve dikişsiz OCTG pazarının yüzde 63'ünü oluşturara­k Rusya boru pazarında lider konumda” dedi. Tmk'nın müşteri tabanının yaklaşık yüzde 78'ini oluşturan küresel petrol ve gaz endüstrisi şirketleri­nin taleplerin­i karşılamay­a odaklandığ­ına vurgu yapan Kurtuluş, Tmk'nın 80'den fazla ülkeye ürün tedarik ettiğini söyledi.

 ??  ?? Kadir KURTULUŞ Nurzat İç ve Dış Ticaret Şirket Müdürü
Kadir KURTULUŞ Nurzat İç ve Dış Ticaret Şirket Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye