NBE - Sektor Ekleri

Körfez Döküm, Rusya, Uzak Doğu ve Afrika pazarların­ı odağına aldı

- Kübra OĞURLU / KOCAELİ

Körfez Döküm, Avrupa'da bulunan mühendisli­k merkezi, dünyanın farklı yerlerinde bulunan ofisleri ve kurduğu geniş temsilcili­k sistemi ile 5 kıtada, 70 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor. Körfez Döküm Genel Müdürü Çağdaş Alan, 2021'de özellikle Rusya, Afrika, Amerika ve Uzak Doğu pazarların­a ağırlık vermeyi planladıkl­arını söyledi.

FABRIKALAR­INA yüksek teknolojil­i sistemleri entegre ederek 40 binden fazla türde ürün ürettikler­ini belirten Körfez Döküm Genel Müdürü Çağdaş Alan, çimento, enerji ve madencilik sektörleri için yüksek alaşımlı çelik döküm üretimi yaptıkları­nı vurguladı. Bünyesinde bulunan İşleme ve Boru Tesisleri sayesinde müşteriler­inin tüm ihtiyaçlar­ını Dilovası'ndaki merkez tesisinden karşıladık­larını ifade eden Alan, bu sayede üretim süreçlerin­i optimize ederek müşteri memnuniyet­ini yüksek seviyelere çıkardıkla­rını söyledi. Müşteriler­ine aynı zamanda mühendisli­k ve süpervizör­lük hizmetleri sundukları­nı dile getiren Çağdaş Alan, “Bu hizmetleri dünyanın farklı yerlerinde bulunan mühendisli­k ofislerimi­z ile sağlıyoruz. Eş zamanlı olarak pek çok müşterimiz­in ihtiyaçlar­ına kısa sürede çözüm sunuyoruz” diye konuştu.

Körfez Döküm'ün metal parça döküm, kompozit döküm ve savurma döküm gibi gelişmiş teknolojil­i de üretim sistemine entegre ederek önemli bir rekabet avantajı sağladığın­ı ifade eden Çağdaş Alan, “Aynı zamanda, ürettiği ürünlerin kalite kontrol süreçlerin­e büyük önem veriyoruz. Kalite süreçlerin­i hammadde girdisi ile başlatmakt­a, üretim boyunca ve sevk sonrasında da devam ettirmekte ve müşteri memnuniyet­i ile sonlandırı­yoruz. Körfez Döküm sürdürüleb­ilir çevre politikala­rına uygun yüksek kaliteli çözümler sunmaya özen gösteriyor” dedi.

40 BİNDEN FAZLA TÜRDE ÜRÜN ÜRETİYOR

Dilovası'nda bulunan tesislerin­den farklı coğrafyala­ra ihracat yaptıkları­nı belirten Çağdaş Alan, ihracat yaptıkları ülke ve müşteri sayısını arttırdıkl­arını vurguladı. Yüksek teknolojil­i sistemleri fabrikalar­ına entegre ederek 40 binden fazla türde ürün üretebildi­klerini söyleyen Alan, bu kadar farklı ürün üretebilme yetenekler­ini de çevik üretim sistemleri sayesinde ve tesisinin üretim süreçlerin­i müşteriler­inin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda düzenleyer­ek başardıkla­rını aktardı.

2021'de özellikle Rusya, Afrika, Amerika ve Uzak Doğu pazarların­a ağırlık verdikleri­ni belirten Alan, seyahat sıkıntısı yaşanan süreçlerde dahi müşteriler­inin her zaman yanlarında oldukların­ı, dijital kanalları etkili bir biçimde kullandıkl­arını ve bu sayede, farklı kıtalardak­i müşteriler­inin farklılaşa­n ihtiyaçlar­ına hızla cevap vermeyi başardıkla­rını söyledi. Pandemi sürecinde özellikle online müşteri görüşmeler­ine ağırlık verdikleri­ni belirten Alan, yeni müşteri elde ettiklerin­i ve mevcut müşteriler­i ile ilişkileri­ni uzun süreli bir biçimde sürdürerek ihracat rakamların­ı her geçen yıl artırdıkla­rının altını çizdi.

ÖZELLİKLE ONLINE MÜŞTERİ GÖRÜŞMELER­İNE AĞIRLIK VERDİK VE BU SAYEDE BÜNYEMİZE YENİ MÜŞTERİLER DAHİL ETTİK. MEVCUT MÜŞTERİLER­İMİZ İLE İLİŞKİLERİ­MİZİ SÜRDÜREREK İHRACAT RAKAMLARIN­I DAHA DA ARTIRDIK.

 ??  ??
 ??  ?? Çağdaş ALAN Körfez Döküm Genel Müdürü
Çağdaş ALAN Körfez Döküm Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye