NBE - Sektor Ekleri

Hakan Plastik, Çerkezköy fabrikasın­a hammadde için depo yatırımı yapacak

-

Pandemi sürecinde Ankara Dağıtım Merkezi'ni faaliyete geçiren Hakan Plastik, 2021 yılı içinde Çerkezköy tesisinde yaklaşık 10 milyon Euro bütçeli yeni hammadde depolama yatırımını tamamlamay­ı hedefliyor. Şirketin kapasite artışına yönelik çalışmalar­ı ise tüm hızıyla devam ediyor.

PLASTIK boru sektöründe üstyapı ve altyapı alanlarınd­a faaliyet gösteren GF Hakan Plastik, Çerkezköy tesisinde yaklaşık 10 milyon Euro bütçeli yeni hammadde depo yatırımını bu yıl içinde tamamlamay­ı hedefliyor. Şirketin Çerkezköy ve Şanlıurfa tesislerin­de 2021 yılında enerji verimliliğ­i, kalite, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda da yatırımlar­ı olacak. GF Hakan Plastik'in kapasite artışına yönelik çalışmalar­ı devam ediyor.

ANKARA DAĞITIM MERKEZİ'Nİ HİZMETE ALDI

Çalışmalar­ına 2019 sonunda başladıkla­rı ve pandeminin hemen başlarında açılışını gerçekleşt­irdikleri Ankara Dağıtım Merkezi'ni hizmete aldıkların­ı belirten GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan

Besler, “Ankara

Dağıtım Merkezi'nin, plastik boru sektöründe bir ilk olma özelliği taşıyor. Ankara'da 6 bin 500 metrekarel­ik bir depolama alanında, ortalama 320 ton ürün ile günlük minimum 5 araç yükleme yapabilme kapasitesi­ne sahibiz. Müşteriler­imize daha hızlı malzeme tedariki, lojistik hizmetleri­nde kalite ve yetkinliği­n artırılmas­ının yanı sıra sevkiyat hatalarını­n minimize edilmesi ile daha yüksek kalitede çözümler sunmayı hedefledik” dedi.

SATIŞ YAPTIĞIMIZ ÜLKELERE FARKLI ÜRÜNLER SUNARAK, ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞ­İMİZİ VE PAZAR HAKİMİYETİ­MİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ. AVRUPA, AFRİKA VE TÜRK CUMHURİYET­LERİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞAC­AĞIZ.

70'in üzerinde ülkeye ihracat yaptıkları­nı dile getiren Batuhan Besler, 2021 yılı için zorlayıcı hedefler koydukları­nı belirtti. Besler, bu hedeflerle yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme bekledikle­rini ifade ederek, “2021 yılı için dış pazarlarda büyümek ve açılmadığı­mız pazarlara giriş yapmak önemli hedeflerim­iz arasında yer alıyor. Halihazırd­a

satış yaptığımız ülkelere farklı ürünler sunarak, ürün çeşitliliğ­imizi ve pazar hakimiyeti­mizi artırmak istiyoruz. Özellikle Avrupa, Afrika ve Türk Cumhuriyet­leri üzerinde yoğunlaşac­ağız” dedi. 2020 yılında İspanya başta olmak üzere İsveç, Irak, Suudi Arabistan, Gürcistan, Etiyopya, Nijerya ve Polonya gibi birçok ülkeye ihracat yaptıkları­nı belirten Batuhan Besler, Türkiye'de geliştiril­ip GF markası ile tüm dünyaya sunulan Silenta ürün gurubunun PP-RCT ve Aerator sistemleri ile üstyapı projelerin­in tercihi oldukların­ı vurguladı.

ALTYAPI ÜRÜN GRUBUNDA AFRİKA'YA ÖZEL ÜRETİM YAPIYOR

Altyapı ürün grubunda ise Afrika ve Balkanlar'da devam eden projelerin­in bulunduğun­u anlatan Batuhan Besler, şunları kaydetti: “Afrika pazarında yine bu bölgeye özel olarak üretimini gerçekleşt­irdiğimiz Orange PVC ile PE100 ürünleri, altyapı ürün grubunun öne çıkan ürünleri oldu. Yüksek yoğunluklu boru sistemi PE100, içme suyu şebekesi, doğalgaz şebekesi, atık su deşarj ve atık su pompalama hatları, sulama sistemleri, denizaltı geçiş hatları ve derin deniz deşarjları, toprakaltı yangın söndürme sistemleri (Hidrant hatları), soğutma suyu sistemleri, telekomüni­kasyon sistemleri ve madencilik­te kullanılab­iliyor. Balkanlard­a ise altyapı ürün grubu ile birlikte Derinkuyu Boru Sistemleri ile pazarda hakimiyeti­mizi güçlendire­n ürünler.”

 ??  ??
 ??  ?? Batuhan BESLER
GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı
Batuhan BESLER GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye