NBE - Sektor Ekleri

Bantboru, BM platformla­rında yeni projelere imza atacak

- Kübra OĞURLU / KOCAELİ

Küresel otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörleri­nde önem taşıyan çelik boru sistemleri alanında üst düzey çözümler sunan Bantboru, üretiminin yüzde 50'sini 23 ülkeye ihraç ediyor. Bantboru, 2021'de artan ihracat hedeflerin­e paralel olarak, Birleşmiş Milletler (BM) platformla­rında da yeni çalışmalar yapmayı hedefliyor.

BANTBORU’NUN BMW, Ford, Mercedes, Renault ve Peugeot-citroen gibi küresel otomotiv üreticiler­inin en önemli programlar­ında iş ortağı olarak yer aldığını söyleyen Bantboru CEO'SU Sinan Gider,“soğutma sektöründe ise, Ar-ge ve teknoloji gücümüzle kendi geliştirdi­ğimiz ürünlerle, BSH (Bosch Siemens Hausgerate), Arçelik, Uğur Soğutma ve Bundy Refrigerat­ion gibi markalarla iş birliği yapıyoruz” dedi.

İhracat gelirlerin­in, şirket cirosunun yüzde 50'sini oluşturduğ­unu bildiren Sinan Gider, “2017'de dahil olduğumuz TURQUALITY® marka destek programını­n gücüyle, rekabetçi performans kültürümüz doğrultusu­nda küresel adımlarımı­zı hızlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz. Avrupa'dan Hindistan'a uzanan bir coğrafyada, 23 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyoruz. İhracat faaliyetle­rimizi merkezi Türkiye'deki üretim ve yönetim tesislerim­izden ve Almanya'daki depomuzdan yönetiyoru­z” açıklaması­nı yaptı. COVID-19 salgını nedeniyle Bantboru bünyesinde ciro ve büyüme hedeflerin­i revize ettiklerin­i dile getiren Gider, yeni iş birlikleri­nin devreye girmesiyle 2020 yılının sonunda pozitif ivmelenme yakaladıkl­arını kaydetti.

KÜRESEL PAZAR PAYIMIZI İKİ KATINA ÇIKARACAĞI­Z

Pandemi döneminde kesintisiz devam eden yatırımlar­ının, şirketin yıllık üretim kapasitesi­ni 80 milyon metre düzeyine çıkaracağı­nı söyleyen Gider, Oem'ler için kullanılma­k üzere son teknoloji yeni otomasyon sistemleri yatırımlar­ı da gerçekleşt­irdiklerin­i belirtti. Gider, “Hali hazırda ciromuzun yüzde 85'ini oluşturan otomotiv sektöründe, yüzde 4 olan küresel pazar payımızı da ikiye katlayacağ­ız” dedi.

İmalat ve otomotiv endüstrile­rinin, pandemi sonrası rekabetteü­lkenin en önemli kozlarında­n biri olacağını ifade eden Sinan Gider, şöyle devam etti: “Zorlukları aşma yolunda katma değerli ihracat en önemli yapısal gücümüzü oluşturuyo­r. Devletimiz­in bu gücü geliştirme­k için, otomotiv sektörü çatı kuruluşlar­ıyla aktif iş birliği içerisinde katkıların­ı sürdüreceğ­ine inanıyoruz. Bizim iş kolumuzda kısa vadeli gelişmeler olmadığı için, 2021'in de 2020'ye benzer veya nispeten daha iyi geçebilece­ğini öngörüyoru­z, ancak tüm iş kollarında 2020 öncesi dönemdeki projeksiyo­nları yakalamak zaman alacak.”

İHRACAT FAALİYETLE­RİMİZİ, TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİM VE YÖNETİM TESİSLERİM­İZDEN VE ALMANYA’DAKİ DEPOMUZDAN YÖNETİYORU­Z. 23 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞT­İRİYORUZ.

 ??  ??
 ??  ?? Sinan GIDER Bantboru CEO’SU
Sinan GIDER Bantboru CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye