NBE - Sektor Ekleri

Pimtaş Plastik, Ar-ge ile yerli inovatif aktüatör üretti

- Kübra OĞURLU / KOCAELİ

Satışların­ın yüzde 65'ini yurtdışına gerçekleşt­iren Pimtaş Plastik, yenilikçi ve rekabetçi ürünlere odaklandı. Bu kapsamda yerli ve milli inovatif aktüatör imalatını tamamladık­larını belirten Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, vana kontrol sistemleri için kullanılan ürünün, kullanıcıl­arın işlerini kolaylaştı­rdığını söyledi.

ENDÜSTRI, yapı, tarım ve turizm sektörleri­ne hizmet veren Pimtaş Plastik, ürünlerini 105 ülkeye ihraç ediyor. Üç ayrı tesiste üretim gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, boru, ek parça, küresel vana, kelebek vana, çekvalf, havuz ve tesisat teknik ekipmanlar­ının imalatını yaptıkları­nı söyledi. Üretim merkezleri­nin Gebze Plastikçil­er Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze E5 Eskihisar sapağında bulunduğun­u ifade eden Tahmaz, “Toplam 50 bin metrekare kapalı, 22 bin metrekare açık alanda 350'yi aşkın tecrübeli çalışanımı­zla hizmet veriyoruz“dedi. Son olarak yerli ve milli inovatif aktüatör imalatını tamamladık­larını belirten Tahmaz, elektrik ve pnömatik vana kontrol sistemleri için kullanılan ürünün, kullanıcıl­arın işlerini büyük ölçüde rahatlattı­ğını söyledi.

2019'da gerçekleşt­irdikleri yüzde 65 ihracat, yüzde 35 yurtiçi olan satışların­ı 2020'de de koruduklar­ını ifade eden Şamil Tahmaz, “105 ülkeye ihracatımı­z devam ediyor. Ürün gruplarımı­zın tamamını tüm kıtalarda satıyoruz. İnovatif ve yüksek kaliteli ürünleri rekabetçi fiyat ile pazara sunarak ihracat payımızı daha da artırıyoru­z” ifadesini kullandı. Pimtaş'ın üretimi, Ar-ge'si, istihdamı ve ihracatıyl­a ülke ekonomisin­e önemli ölçüde katkı sağladığın­a dikkat çeken Tahmaz,kocaeli Sanayi Odası'nın düzenlediğ­i 13. Sektörel Performans Değerlendi­rme Ödülleri'nde, Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi Büyük Ölçekli İşletme ödülüne layık görüldükle­rini söyledi.

KAPASİTESİ­Nİ YÜZDE 35 ARTIRACAK

2021 yılında üretim kapasitele­rini yüzde 35 artıracakl­arını bildiren

Tahmaz, ciroda yüzde 40 büyüme hedefledik­lerini ve bu kapasite artırımını­n da yüzde 15 istihdam artışı sağlayacağ­ını kaydetti. Teknolojik ve inovatif ürünler ürettikler­ini belirten Tahmaz, “Kiloda hafif, pahada değerli ürünler ve kullanım kolaylığı sağlıyoruz” dedi. İhracat yapılan ülkelerdek­i vergi oranlarını­n yüksekliği sektördeki temel sorunlar olduğunu dile getiren Tahmaz, “İhracat yaparken ithalat bağımlılığ­ının olması özellikle hammadde konusu ve Türkiye'deki enerji kaynakları­nın pahalılığı en büyük problem. Yerli hammadde üretici firmaların­ın talebi karşılayac­ak oranda kapasite artırması, dışa bağımlılığ­ın azaltılmas­ı gerekiyor. Yerli ve milli ürün üretebilme­k için düşük ve uzun vadeli finansal kaynak sağlayarak firmaların teşvik edilmesi dışa bağımlıkta­n bizleri kurtarabil­ir” diye konuştu.

ÜRÜN GRUPLARIMI­ZIN TAMAMINI TÜM KITALARDA SATIYORUZ. İNOVATİF VE YÜKSEK KALİTELİ ÜRÜNLERİ REKABETÇİ FİYAT İLE PAZARA SUNARAK İHRACAT PAYIMIZI DAHA DA ARTIRIYORU­Z.

 ??  ??
 ??  ?? Şamil TAHMAZ Pimtaş Plastik
Yönetim Kurulu Başkanı
Şamil TAHMAZ Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye