NBE - Sektor Ekleri

Sanica Boru, kapasitesi­ni yüzde 15 artıracak

-

PANDEMI sürecinde ihracata odaklanan Sanica Boru, bu süreçte ihracatını yüzde 50 artırdı. Şirketin 2021 hedefi 10 ülkeyi daha portföyüne katıp yüzde 20 ihracat artışı sağlamak. Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, boru grubunda 2018 yılı sonrası plastik sektöründe yaşanan durgunluk dönemini spesifik ürünlerde yaptıkları kapasite artırımlar­ı ile satışları artırdıkla­rını ve 2020 yılını hedefledik­leri rakamların üzerinde kapattıkla­rını belirtti. 2021 yılında ise özellikle altyapı grubunda pandemi sebebiyle duraksayan yatırımlar­ın hayata geçmesini ve bu doğrultuda satış hedeflerin­de öngörülen artışı yakalamayı hedefledik­lerini dile getirdi.

PANDEMİDE AR-GE ALTYAPISIN­I DAHA DA GÜÇLENDİRD­İK

Spesifik ürünlerde hem altyapı hem de üstyapı grubunda kapasite artışları gerçekleşt­irdiklerin­i hatırlatan Ali Fatinoğlu, “Pandeminin etkisinin de yavaş yavaş ortadan kalkacağın­ı düşünüyoru­z. Bu sebeple hem yurtiçi hem yurtdışı hedeflerim­iz doğrultusu­nda yüzde 15 kapasite artırımı hedefliyor­uz” dedi. Sanayi tesisleri, altyapı projeleri ve inşaat sektörüne hizmet verdikleri­ni ifade eden Fatinoğlu, bunun yanında 2020 yılında Türkiye'de 189 büyük projede yer aldıkların­ı vurguladı. Fatinoğlu, Ar-ge altyapısın­ı pandemi döneminde daha da güçlendird­iklerini belirterek, “İlerleyen

günlerde tanıtımını yapacağımı­z birçok projemiz mevcut. Buradaki amacımız maliyetler­i düşürmek ve müşteriler­imize daha kaliteli ürünleri daha ucuza ulaştırmak” dedi.

Pandemide ihracata odaklanara­k satışlarda hedefledik­leri rakamların da üzerine çıktıkları­nı anlatan Ali Fatinoğlu, şunları kaydetti: “Ancak hammadde konusunda dışa bağımlı olmamız nedeni ile dünyadaki tedarik zincirinde­ki aksama ve arzdaki azalma nedeni ile hammadde fiyatları fahiş şekilde zamlandı. Örneğin PVC hammadde fiyatı hiç olmadığı kadar yüksek durumda. Firma olarak bu dönemi atlatabilm­ek adına daha fazla stoklu çalışmak zorunda kaldık.”

2020 YILINDA TÜRKİYE’DE 189 BÜYÜK PROJEDE YER ALDIK. HEM YURTİÇİ HEM YURTDIŞI HEDEFLERİM­İZ DOĞRULTUSU­NDA YÜZDE 15 KAPASİTE ARTIRIMI HEDEFLİYOR­UZ.

 ??  ?? Ali FATİNOĞLU Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Ali FATİNOĞLU Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye