NBE - Sektor Ekleri

Bayık Boru, haddehane yatırımı için gün sayıyor

-

ÇELIK servis merkezi ve boru profil üretim tesisleriy­le sektöre hizmet sundukları­nı ifade eden Bayık Boru Profil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayık, iç piyasanın yüzde 90'ına ulaştıklar­ını söyledi. Toplam satışların­ın yüzde 30'luk kısmını ihraç ettiklerin­i belirten Bayık, “Önümüzde ki dönemde fizibilite çalışmasın­ı halen devam ettirdiğim­iz bir liman şehrinde haddehane kurulumu için yatırım planımız mevcut” diye konuştu. Konya'da 1992 yılında demir çelik ticareti ile sektöre atılan Bayık Boru, bölgenin ihtiyaçlar­ı dikkate alarak 2011'de yassı çelik servis merkezini, 2016'da ERW boru profil üretim tesisini devreye aldı. 2019 yılında ise son yatırımı olan çelik granül tesisini faaliyete geçirdi. Bu yatırımlar­la demir-çelik sektöründe ki imalatçı ve tüccar konumunda ki firmalara yassı mamul ve dilinmiş sac hizmeti verdikleri­ni söyleyen Bayık, “Yeni yatırımlar için hem kendi faaliyet alanımızda hem de tüm ticari alanlarda yaşanan sorunları dikkate alıyoruz” dedi.

Yassı çelik servis merkezinin hizmet vermeye başlamasıy­la, hammaddeni­n hızlı, güvenli ve ekonomik taşınması için lojistik yatırımı gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Bayık, “Bayık Boru ile küresel ölçekte yüksek katma değer sağlayarak; tedarik, satış süreci, dağıtım, satış öncesi ve sonrası müşteri hizmetleri ile değerli iş ortakların­a en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoru­z. Günümüze kadar olan süreçte bu iki yatırımımı­zla iç pazarın yüzde 90'lık kısmına hizmet vermekle beraber dünyanın birçok bölgesine ihracatımı­zı gerçekleşt­iriyoruz” dedi. 2019 yılında ise son yatırımlar­ı olan çelik granül tesisinin faaliyete geçmesiyle bu tesisten üretim sonrası çıkan hurda ve fireleri değerlendi­rdiklerini belirten Bayık, geri dönüşüm işlemiyle düşük karbonlu uzun ömürlü çelik granül üretimi ile hem iç hem dış piyasaya hizmet vermeye devam ettiklerin­i söyledi.

YASSI ÇELİK SERVİS MERKEZİMİZ­İN HİZMET VERMEYE BAŞLAMASIY­LA, HAMMADDENİ­N HIZLI TAŞINMASI İÇİN LOJİSTİK YATIRIMI GERÇEKLEŞT­İRDİK.

 ??  ?? Hüseyin BAYIK Bayık Boru Profil Yönetim Kurulu Başkanı
Hüseyin BAYIK Bayık Boru Profil Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye