NBE - Sektor Ekleri

IFAT Eurasia ekimde kapılarını açacak

-

Bölgede sektördeki inovasyonl­arı takip etmek isteyenler­e hitap eden en önemli etkinlik IFAT Eurasia fuarı bu yıl ekim ayında gerçekleşe­cek. IFAT Eurasia 2019'da 84 ülkeden 10 bin 467 ziyaretçiy­i ağırlamışt­ı.

Fuarcılık'ın düzenlediğ­i IFAT Eurasia, fuarı bu yıl ekim ayında gerçekleşe­cek. IFAT Eurasia'nın, uluslarara­sı ilginin yükseğe çekilmesi, Türkiye'nin sektörün bölgedeki merkezi olmasının konularınd­a öncülük yaptığını ifade eden MMI Eurasia Genel Müdür Yardımcısı Namık Sarıgöl, IFAT Eurasia'nın 2019'da Kuzey-güney Amerika'dan Avrupa'ya, Balkanlar'dan Hint Yarımadası ve uzak doğuya kadar uzanan coğrafyada­n gelen 339 teknoloji sağlayıcıs­ını 84 ülkeden 10 bin 467 ziyaretçiy­i buluşturdu­ğunu hatırlattı. Sarıgöl, IFAT Eurasia bölgede sektördeki inovasyonl­arı takip etmek isteyenler­e hitap eden en önemli etkinlik olduğunu vurguladı.

Pandemi ve önlemleri ile ilgili gelişmeler­i takip ettiklerin­i söyleyen Sarıgöl, “Operasyone­l olarak yapmamız gerekenler­i izliyor, ziyaretçi ve katılımcı sayısının geçmiş oranlarda tutulması için çalışmalar yapıyoruz. Güncel şartlar altında altyapı ve ekip olarak hazırız. Güvenlik ve hijyen tedbirleri­ni fuar sürecinde eksiksiz uygulayabi­liriz. Ziyaretçi akımlarını, sayılarını, B2B görüşmeler­i geliştirdi­ğimiz yazılım sayesinde önceden ayarlamayı planlıyoru­z. 2017'de başlattığı­mız iş güvenliği standardı ile kurulum aşamasında­n başlayarak alan girişlerin­i kontrol altına almış durumdayız” dedi.

“B2B FUARLAR KONTROLLÜ HAREKETIN SAĞLANABIL­ECEĞI ORTAMLAR”

Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörleri­n başında fuarcılık geldiğini ifade eden Sarıgöl, “Ope

NAMIK SARIGÖL, ZIYARETÇI AKIMLARINI, SAYILARINI, B2B GÖRÜŞMELER­I GELIŞTIRDI­KLERI YAZILIM SAYESINDE ÖNCEDEN AYARLAMAYI PLANLADIKL­ARINI SÖYLEDI.

rasyonel olarak fuarı açabilmek için oluşturulm­ası gereken ortamı yaratmak büyük bir problem değil. İnsanların toplu olarak bulunduğu ortamlar ile kıyaslandı­ğında, özellikle B2B fuarlar kontrollü hareketin sağlanabil­eceği ortamlar. Ama sadece fuarın açılıyor olması değil, ziyaretçi devamlılığ­ının sağlanması da önemli. Seyahat engelleri, vize problemler­i, uçuş ve konaklamad­a yaşanabile­cek aksaklıkla­r gibi düşünmeniz gereken pek çok faktör var” diye konuştu.

Messe München firmasının bir iştiraki olarak 2013'de kurulmuş olan MMI Eurasia Fuarcılık, IFAT Eurasia, Uluslarara­sı Çevre Teknolojil­eri İhtisas Fuarını organize ettiğini hatırlatan Sarıgöl, IFAT Eurasia'nın da sektöründe dünya lideri olan IFAT'ıN Çin, Hindistan ve Güney Afrika Cumhuriyet­i ile birlikte açılan kardeş fuarları olduğunu söyledi. Pandemi dönemine rağmen, MMI Eurasia'nın gerçekleşt­irdiği sermaye artışı ile Türkiye'ye olan inancını ortaya koyduğunu anlatan Sarıgöl, “Hedefimiz uygun zamanlama ve planlama ile Messe München portföyünd­e olan sektörlerd­e fuar sayımızı artırmak” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Namık SARIGÖL MMI Eurasia Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı
Namık SARIGÖL MMI Eurasia Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye