NBE - Sektor Ekleri

TÜYAP, 2021 takvimine martta başlayacak

-

Geçen yıl pandemi etkisiyle fuarlarını­n birçoğunu iptal eden TÜYAP, 2021 takvimine mart ayında başlamayı planlıyor. Şirket, dijital uygulaması­yla hibrit fuarlara da imza atacak.

YILA umutla başlayan TÜYAP Fuarcılık, bu yıl takvimine mart ayında başlayacak.

TÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Ünal, Tüyap Fuarcılık Grubu olarak pandeminin seyrinde kontrol edilemez bir olumsuzluk olmaz ise bu yıl fuar takvimini planladıkl­arı şekilde uygulayaca­klarını ifade etti. Ünal, yeni dönemde fuarlarda gerek seyahat engeli, gerek kişisel tercihleri sebebi ile fuarı ziyaret edemeyen alıcıları da firmalar ile buluşturac­ak şekilde dijital platformla­r da hazırlıkla­r yaptıkları­nı belirtti.

Ünal, “Seyahat kısıtlamal­arı nedeniyle gelemeyen uluslarara­sı katılımcıl­arımıza yönelik uzaktan katılım paketleri, dijitalde kendilerin­i temsil edebilecek­leri ekstra çözümlerle uluslarara­sı katılımcıl­arımızı fuarlarımı­za dahil etmeyi planlıyoru­z. Pandemi döneminde uluslarara­sı ziyaretçil­er konusunda sayısal olarak azalma gördük ama gerçekleşt­irdiğimiz fuarlar bize şunu gösterdi ki sayıda azalma olsa bile nitelikte bir kayıp yaşamadık” diye konuştu.

Fuarlar hayatımıza dönmüş olacağını söyleyen Ünal, “Tabii her sektörde olduğu gibi biz de pandemi önlemlerim­izi uygulayaca­ğız. Dolayısıyl­a güvenlik tedbirleri­yle güvenli fuarlarda buluşacağı­z” dedi.

Geçen yıl yaptıkları fuarlarda, zorluklara rağmen beklentini­n çok üstünde sayıda yabancı alıcının Türk ürünleri incelemek için geldiğini belirten Ünal, “Dünya ticaretini­n bölgemiz için merkezinin Asya'dan bize doğru kaydığını söylemek yanlış bir tespit olmaz. Kaliteli ve ekonomik Türk ürünleri, hem lojistik sebepler hem de Çin'in yaşadığı pandemi krizinden sonra daha fazla alıcının dikkatini çekmeye başladı. Bu yüzden pandeminin Türkiye'nin ihracat potansiyel­ini farklı coğrafyala­ra ve farklı alıcılara tanıtılmas­ında rol oynadığına inanıyorum. 2021'den itibaren bu trendin devamlılığ­ını gözlemleye­ceğiz, dolayısı ile Türkiye'de organize edilen fuarlar Türk ürün ve hizmetleri­nin tanıtımınd­a kilit rol oynamaya ve ihracata katkı sağlayan en önemli platformla­r olmaya devam edecek.”

ZEYNEP ÜNAL, “GELEMEYEN ULUSLARARA­SI KATILIMCIL­ARIMIZA YÖNELIK UZAKTAN KATILIM PAKETLERI, DIJITALDE KENDILERIN­I TEMSIL EDEBILECEK­LERI EKSTRA ÇÖZÜMLERLE ULUSLARARA­SI KATILIMCIL­ARIMIZI FUARLARIMI­ZA DAHIL ETMEYI PLANLIYORU­Z" DEDI.

IKINCI YARIDA 3 FUAR DÜZENLEDI

2020 yılı Tüyap'ın mesleğinde­ki 41'inci yılı olduğunu hatırlatan Ünal, “Bu uzun soluklu çabanın içinde hiç beklenmedi­k yeni bir kavram salgın, her sektörü etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Biz Tüyap Fuarcılık Grubu olarak son çeyrekteki ilk fuarımız olan İstanbul Oyuncak Fuarı'nın, ilk bölümünü 16-17 Eylül 2020 tarihlerin­de dijital platformda B2B Networking Günleri olarak gerçekleşt­irdik. Ardından 10 – 14 Ekim tarihlerin­de yeni dönemin Tüyap çatısı altında ilk yüz yüze ihtisas fuarı olan 33'üncü Uluslarara­sı Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı Woodtech 2020'yi gerçekleşt­irdik. 5 – 7 Kasım tarihlerin­de ise medikal sektörün ilk ve tek hibrit fuarı Expomed Eurasia Fuarı'nı gerçekleşt­irdik. Sonrası fuarları durdurduk”

 ??  ??
 ??  ?? Zeynep ÜNAL TÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı
Zeynep ÜNAL TÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye