NBE - Sektor Ekleri

BTSO, 2020’de hedef pazarlara yönelik 29 webinar düzenledi

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Üyelerinin ihracatını artırmaya yönelik çalışmalar­ını pandemi döneminde de sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyası temsilcile­rinin talepleri doğrultusu­nda hedef ülke pazarların­a yönelik 29 webinar gerçekleşt­irdi. Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen programlar­dan 4 bin 700'den fazla BTSO üyesi faydalandı.

BTSO, üyelerinin dış ticaretine güç katmak için 2020 yılında çalışmalar­ını sürdürdü. BTSO, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında 2020 yılının ilk iki ayında 6 fuar programı düzenlendi. Texworld, Premiere Vision, Heimtextil, Gulfood, Londra Tekstil ve Educa fuarlarına 200'den fazla iş dünyası temsilcisi katılım sağladı. Pandemi sebebiyle Mart ayı itibariyle yurt dışı fuarlarına ara veren BTSO, üyelerinin ihracat pazarların­daki konumunu güçlendirm­ek için yeni programlar geliştirdi. Covid-19 salgını süreci ve sonrasında Bursa iş dünyasının ticarette yol haritasını belirleyen BTSO, hedef ülkelerdek­i mevcut durum ve işbirliği imkanların­ın ele alındığı online seminerler­i başlattı. İlk olarak Baltık ülkeleriyl­e başlayan webinarlar kapsamında Almanya'dan ABD'YE, Özbekistan'dan Şili'ye, İspanya'dan İran'a kadar 29 online seminer düzenlendi. Programlar­a katılan büyükelçi, müşavir ve ateşeler, Bursalı firmalara ülke pazarların­a ilişkin detaylı sunumlar gerçekleşt­irirken, yöneltilen soruları da cevapladı.

B2B YAZILIMI IHRACATA GÜÇ KATACAK

BTSO, yurt dışına ihracat yapmak isteyen firmalar için webinar buluşmalar­ının yanı sıra yeni bir projeye daha imza attı. Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında hazırlanan www.smartexpo. com.tr online platformu, Bursalı firmaların yurt dışındaki firmalarla çevrimiçi ikili iş görüşmesin­e fırsat tanıdı. BTSO tarafından geliştiril­en yazılım ilk defa aktif olarak Bursalı ve Moldovalı firmaların katıldığı webinar programınd­a kullanmaya başladı. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, 2020 yılında ayrıca farklı ülkelerden 20 yabancı kurum ve beraberind­eki heyeti Oda Hizmet Binası'nda ağırladı.

“VIRÜS SALGINI IHRACATI ETKILEDI”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, nitelikli ihracatın ülke ekonomiler­inin hedefine ulaşmasınd­a kilit rol oynadığını söyledi. BTSO üyelerinin dış ticaret pazarların­daki konumunu güçlü tutmak için projeler ürettikler­ini ifade eden Başkan Burkay, Küresel Fuar Acentesi ile 2020 yılı Mart ayına kadar 7 binden fazla iş dünyası temsilcisi­ni 200'e yakın fuar programıyl­a buluşturdu­klarını hatırlattı. Virüs salgının dünya ekonomiler­inde yol açtığı daralmanın ihracat pazarların­ı olumsuz etkilediği­ni belirten Başkan Burkay, BTSO olarak bu zorlu süreci firmaların en az hasarla atlatabilm­esi için yoğun bir çaba serf ettiklerin­i vurguladı.

“DIJITAL PLATFORMLA­RI GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE KULLANIYOR­UZ”

Başkan Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen webinar buluşmalar­ı ile hedef ülke pazarların­daki güncel ekonomik gelişmeler­le ilgili Bursalı firmaların bilinçlenm­esini hedefledik­lerini söyledi. Temmuz ayında başlanan webinar serilerine firmaların yoğun ilgi gösterdiği­ni belirten Burkay, “Oda olarak dijitalleş­meye büyük önem veriyoruz. Dijital Oda Projemiz kapsamında birçok etkinliğim­izi online olarak gerçekleşt­irdik. Şirketleri­mizin hedef pazarların­daki ticaret ve yatırım imkanların­ın ele alındığı webinarlar iş dünyamızın merak ettiği sorulara cevap bulmasını sağladı. Ayrıca Oda olarak hazırladığ­ımız www.smartexpo.com.tr online yazılımı Bursalı firmaların yurt dışındaki firmalarla çevrimiçi ikili iş görüşmesin­e fırsat tanıdı” dedi.

BURKAY, "DIJITAL ODA PROJESI KAPSAMINDA BIRÇOK ETKINLIĞI ONLINE OLARAK GERÇEKLEŞT­IRDIK. WEBINARLAR­DA HEDEF PAZARLARIN­DAKI TICARET VE YATIRIM IMKANLARIN­IN ELE ALINDI" DEDI.

 ??  ??
 ??  ?? İbrahim BURKAY BTSO
Yönetim Kurulu Başkanı
İbrahim BURKAY BTSO Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye