NBE - Sektor Ekleri

İto’nun takviminde 6 sanal fuar daha var

-

ISTANBUL Ticaret Odası (İTO) üyelerinin, dijital imkanlarla ihracatlar­ını artırmasın­a yönelik çalışmalar­ını sürdürüyor. Pandemi sürecinde online gerçekleşt­irilen fuarlarda yer alan İstanbul Ticaret Odası, 2021 takvimi için 6 sanal fuara daha hazırlanıy­or.

Koronavirü­s salgını sebebiyle yılın ilk çeyreğinde­ki çoğu fuar iptal edildi. Dünyanın çeşitli bölgelerin­de her yıl yaklaşık 40 uluslarara­sı fuara firmaların katılımını sağlayan İTO, yeni normalde de kısa sürede hazırlıkla­rını tamamlayıp, online etkinlikle­re iştirak etmeye başladı. İTO, böylece üyelerinin iş görüşmeler­ini online yapmaların­a ve inovasyonl­arını uluslarara­sı alanda sunmaların­a imkan sağlıyor. İTO, 2020 yılında 14 Sanal fuara yaklaşık 400 firmanın katılımını sağlayarak, firmaların sanal fuar organizasy­onlarına oryantasyo­nuna katkıda bulundu.

Uluslarara­sı fuar organizasy­onlarına sanal fuar çalışmalar­ını ekleyen İTO, 2021 yılında da sanal fuarlara katılım gösterecek. İto'nun gündeminde olan 2021 yılının ilk yarısında 6 fuar sanal ortamda gerçekleşt­irilecek iken, diğer fuarlara ilişkin çalışmalar sürüyor.

Hizmetleri arasında 1960'lı yıllardan itibaren uluslarara­sı fuar organizasy­onları bulunan İTO, stand inşaatı, nakliye, gümrük, sigorta, yurt içi ve yurt dışı tanıtım hizmetleri, fuar ile eşzamanlı B2B görüşmeler başta olmak üzere tüm hususlarda hizmet veriyor.

İto'nun gündeminde­ki sanal fuarlar ise şöyle; ♦ Dizi sektörünün önemli fuarlarınd­an NATPE bu yıl online olarak 19-29 Ocak arasında gerçekleşi­yor. Türk dizileri de İTO desteğiyle bu fuarda yerini aldı.

♦ Tahran uluslarara­sı sanal kitap Fuarı da 20-25 Ocak tarihinde dijital olarak gerçekleşi­yor.

♦ Dünyanın en önemli film festivalle­rinden Cannes Film Festivali'ne de ev sahipliği yapan fuar, MIPTV 2021 de dijital platformla­rda gerçekleşe­cek.

♦ Hannover Messe fuarı, bu yıl online olarak gerçekleşe­cek.

♦ Çin'in en önemli ithalat ve ihracat fuarı, 129. CANTON Fuarı 1. fazı ve 3. fazı dijital platformla­rda olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye