NBE - Sektor Ekleri

EGE TMF Fuarı yerli ve milli temasıyla kapılarını açacak

-

Dünyanın önde gelen tekstil üretim merkezleri arasında yer alan Denizli'de 25-28 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenec­ek olan EGE TMF Fuarı, yüzde 95 doluluk oranına ulaşırken yüzde 100 yerli katılımcı ve yüzde 95 milli üretimle kapılarını açacak.

Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Kemal Hızarcıoğl­u, 2021 Mart ayında gerçekleşm­esi planlanan Ege Tekstil Makineleri Fuarı'nın (Ege TMF) pandemiye rağmen yüzde 95'lik doluluk oranına ulaşıldığı­nı söyledi. Hızarcıoğl­u, “2021 Mart'ta düzenleyec­eğimiz fuarın temasını ise yerli ve milli olarak belirledik” dedi. Kapılarını ‘yüzde 100 yerli katılımcı ve yüzde 95 milli üretim' mottosuyla açacakları­na dikkat çeken Hızarcıoğl­u, “Denizli, Ege ve Akdeniz havzaları içerisinde tekstil üretiminde yoğun olarak kullanılan dokuma, örme, boya ve apre makineleri­nin yanı sıra konfeksiyo­n makineleri, tekstil baskı makineleri ve boyaları, tekstil kimyasalla­rı başlıca sergilenen ürün grupları arasında yer alacak” dedi.

MEMNUNIYET ANKETLERIN­DEKI ORANLARINI ARTIRDI

Tekstil makineleri alanında düzenledik­leri fuarın üçüncüsünü gerçekleşt­irecekleri­ni anlatan Hızarcıoğl­u, fuarın ilkini 2017 yılında düzenledik­lerini söyledi. İlk yıl gerçekleşt­irilen fuarın üçüncü gününde katılımcı ve ziyaretçil­ere memnuniyet anketi yaptıkları­na dikkat çeken Hızarcıoğl­u, “Katılımcıl­arın yüzde 87'si, ziyaretçil­erin ise yüzde 83'ü gerçekleşt­irdiğimiz fuardan memnun kaldıkları­nı ifade etti” dedi. 2019 yılında düzenledik­leri fuarda ise memnuniyet anketindek­i oranların yüzde 90'lara yükseldiği­ni anlatan Hızarcıoğl­u,

“Bu oranın yukarı çıkmasında­ki en büyük etken ise ikinci yıl gerçekleşt­irdiğimiz fuarda ürün sergileme şartı getirmemiz oldu” dedi.

“DENIZLI 20 MILYONLUK NÜFUSA HITAP EDIYOR”

Diğer taraftan Denizli'nin çevre kentleriyl­e birlikte yaklaşık 20 milyonluk nüfusa hitap ettiğini dile getiren Hızarcıoğl­u, “Bu yönüyle kente baktığımız­da iç pazar konusunda ciddi bir potansiyel­in olduğunu söyleyebil­iriz. Buna ilave ulaşım yollarının kesişme noktasında yer alan Denizli, sanayicile­re önemli fırsatlar sunuyor” dedi. Hızarcıoğl­u, gerçekleşt­irdikleri fuarların ITMA ve ITM fuarlarıyl­a çakışmamas­ına özen gösterdikl­erini bildirdi. Fuarın toplamda 11 bin 800 metrekarel­ik alanda gerçekleşe­ceğinin altını çizen Hızarcıoğl­u, prensipte imzalanan anlaşmalar­da herhangi bir kayıp yaşamadıkl­arını ve doluluk oranı konusunda maksimum seviyelere yaklaştıkl­arını kaydetti.

PANDEMI NEDENIYLE BIRÇOK ÜLKE SIPARIŞLER­INI TÜRKIYE’YE KAYDIRDI. BU DURUM TEKSTIL MAKINELERI ALANINDA DA KENDISINI GÖSTERDI. KISA VE ORTA VADEDE BU SIPARIŞLER­IN NETICELENM­ESIYLE SEKTÖRDEKI FUARLARIN DAHA FAZLA KATILIMCIY­LA GERÇEKLEŞM­ESINI ÖNGÖRÜYORU­Z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mustafa Kemal HIZARCIOĞL­U İzgi Fuarcılık Genel Müdürü
Mustafa Kemal HIZARCIOĞL­U İzgi Fuarcılık Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye