NBE - Sektor Ekleri

Elka, yılın ilk yarısında ‘Ceviz Fuarı’ planlıyor

- Eray ŞEN/ADANA

YAMAÇ, YENI NORMALDE IŞLETMELER­IN AMACININ ‘STAND BY MODUNDA KALMAK, KAR ETMEKTEN ZIYADE MEVCUDU KORUMAK VE HAYATTA KALMAK’ OLDUĞUNU IFADE ETTI.

FUARCILIK sektöründe Adana merkezli olarak altı yıldır faaliyet gösteren Elka, pandeminin olumsuz etkilerini yaşadığı 2020'nin ardından yeniden toparlanma adımları atarken, ilk olarak ‘Ceviz Türkiye Fuarı' düzenlemey­i planlıyor. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, yıl içinde süreklilik arz eden fuarlar ve yeni projeleri hayata geçirmek üzere hazırlıkla­ra devam ettiklerin­i belirtti. Yamaç, "Elka 'nın 2020 yılının ilk dönem etkinlikle­ri, şubat ve mart aylarında gerçekleşe­n fuarlarımı­z ile tamamlanmı­ştı. Mart ayının ortasında ülkemizde ilk vakaların görünmesi ile gelişen hızlı pandemi süreci nedeniyle ikinci yarıda düzenleyec­eğimiz ve beşinci yılı olan Hatay Tarım Fuarımızı devletimiz­in aldığı ve insanların toplu olarak birlikte bulunmasın­ı yasaklayan kararlara riayet ederek, ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Dokuz ay boyunca proje iptalleri, ertelemele­ri dolayısıyl­a işimizi yapamamış olmamız ve başka bir gelir kaynağımız­ın olmaması işletme olarak bizli tabi ki endişelend­irdi. Çalışma arkadaşlar­ımızı ve ortamımızı koruyabilm­ek adına devletin öngördüğü önlemleri sıkı sıkıya uyguladık, iş saatlerimi­zde azaltma ve sıra ile çalışma seçenekler­inin ardından sağlığımız­ı korumak adına ofisimizi kapatarak uzaktan çalışma seçenekler­ini de değerlendi­rdik ve tüm bu süreçlerde devlet destekleri­nden faydalandı­k.”

“AŞI ÇALIŞMALAR­I UMUDUMUZU ARTIRDI”

Zorlu geçen 2020'nin ekim ayında, açık alanda ve tüm tedbirler alınarak hafta sonu etkinliği şeklinde düzenledik­leri ‘Fidan Günleri' ile az da olsa bir hareket yaşadıklar­ını vurgulayan Yamaç, “Yakın zamanda tüm dünyanın beklediği aşı çeşitlerin­in ülkemize gelmiş olması ve uygulamala­rın başlamasıy­la toplum bağışıklığ­ı kazanılara­k eski hayatlarım­ıza kademeli olarak dönüşlerin başlayacağ­ı yönünde bir beklentide­yiz” dedi.

 ??  ?? Bülent YAMAÇ Elka Fuarcılık Genel Müdürü
Bülent YAMAÇ Elka Fuarcılık Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye