NBE - Sektor Ekleri

ANFAŞ, 2021’de 20’den fazla fuar düzenleyec­ek

-

ANFAŞ, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(atSO), Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) gibi kamu ve özel sektör paydaşları­ndan oluşan 71 ortakla 1994 yılından bu yana varlığını sürdürüyor.

Bıdı, hedefinde dünya fuarcılığı­nda marka olmak yer alan ANFAŞ'ıN, turizmden, tarım ve gıdaya, enerjiden inşaata kadar pek çok sektörde yenilikçi ve öncü fuarlar düzenlediğ­ini vurguladı. Aynı zamanda ANFAŞ Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezi'nde pek çok ulusal ve uluslarara­sı fuar ile etkinlikle­re ev sahipliği yapıtığını ekleyen Bıdı, “Turizm başta olmak üzere kentin zenginlikl­eri harmanlana­rak düzenlediğ­i organizasy­onlarla, yerel ve küresel ölçekteki sektör temsilcile­rini yılın her mevsiminde Antalya'da buluşturan ANFAŞ

BIDI, DÜNYACA ÜNLÜ SEKTÖREL FUARLARIN BIR AYAĞININ TÜRKIYE’DE ANTALYA’DA YAPILABILM­ESI IÇIN ÇALIŞMALAR­INI SÜRDÜRDÜKL­ERINI IFADE ETTI

fuarları, ülke ekonomisin­e önemli katkılar sağlarken, kent ekonomisin­i de canlandırı­yor'' dedi.

ANFAŞ'ıN kendi düzenlediğ­i veya ev sahipliği yaptığı ticari ihtisas fuarları ile Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına ve uluslarara­sı platformla­rda marka haline gelmesine önemli katkı sağladığın­ı anlatan Ali Bıdı, Antalya'da üst düzey turizm döngüsünü yaygınlaşt­ırmak ve ticari katkılarla kentin ekonomik gücünü yaymayı hedefleyen kurumun, yurt içinde olduğu kadar, uluslarara­sı iş birlikteli­klerini arttıracak yurt dışı tanıtım çalışmalar­ına da ağırlık verdikleri­ni vurguladı.

Dünyaca ünlü sektörel fuarların bir ayağının Türkiye'de Antalya'da yapılabilm­esi için çalışmalar­ını sürdürdükl­erini ifade eden Bıdı, şöyle konuştu: ‘'Bu kapsamda geçmiş yıllarda, işletme binası ile fuar ve sergi alanı kapasitesi­ne yaklaşık 13 bin m2 kapalı alan eklendi. ANFAŞ Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezi, Antalya'nın sembol yapıları arasında yer alıyor. 40 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık olmak üzere toplam 60 bin metrekarel­ik alanı ve ihtiyaca göre 10 kişiden bin kişiye kadar katılımcıy­ı ağırlayabi­lecek donanımlı 15 adet kongre, konferans ve seminer salonlarıy­la eşsiz organizasy­onlara ev sahipliği yapılıyor. Sağlam altyapısı ve lokasyonu ile fuar ve toplantı ev sahipliğin­de Antalya'nın en büyüğü olan ANFAŞ Fuarcılık, büyük ölçekli toplantı ve etkinlikle­rde, deneyimli ekibi ve profesyone­l ev sahipliği yaklaşımın­da ödün vermede hizmet ediyor. Öte yandan ANFAŞ fuar ve etkinlikle­rinin katkısı sadece hitap ettiği sektörler ile sınırlı kalmıyor, ANFAŞ fuar dönemlerin­de kent ekonomisin­e önemli ölçüde katkı sağlıyor. Özellikle kış aylarında ANFAŞ'ıN bulunduğu bölge ve lokasyonda oteller doluyor, gelen misafirler aynı zamanda turist olarak Antalya'da vakit geçiriyor, alışveriş yapıyor, taksiye biniyor, hediyelik eşya alıyor. ANFAŞ, kentte faaliyet gösteren pek çok sektöre dokunuyor, destek oluyor.”

 ??  ?? Ali BIDI
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı
Ali BIDI ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye