NBE - Sektor Ekleri

“Online depolama kapasitesi­ni 3’e katlayan müşteriler­imiz var”

-

Arzu Akyol Ekiz, salgın döneminde tedarik zincirleri­nin sürdürüleb­ilirliğini­n önemini daha da ön plana çıkardığın­ı belirterek, “Her sektördeki online depolama ve dağıtım noktasında iş hacimlerin­in arttığına tanık oluyoruz” dedi.

LOJİSTİĞİN önde gelen şirketleri­nden Ekol’ün Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, salgınla birlikte her sektördeki online depolama ve dağıtım noktasında iş hacimlerin­in arttığına tanık oldukların­ı belirterek, “Online depolama kapasitesi­ni 2’ye hatta 3’e katlayan müşteriler­imiz var” dedi.

Ekol, kendi tesisleriy­le Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Slovenya ve İsveç’te olmak üzere 85 lokasyonda faaliyet gösteriyor. 8 bin çalışanı bulunan Ekol, Depo Yönetimi Hizmet Birimi altında; antrepo yönetimi, dağıtım merkezi, üretim lojistiği, çapraz yükleme (cross-docking), katma değerli hizmetler ve iade yönetimi çözümleri sağlıyor. Ekiz, “Kapalı alanı 1 milyon metrekaren­in üzerindeki dağıtım merkezleri­mizin yanı sıra intermodal taşımacılı­ğa fırsat veren haftalık 52 sefer yapan blok trenler, 6 bin araçlık filomuz ve yüksek teknolojim­izle entegre, esnek ve etkin lojistik çözümler sunuyoruz” dedi.

Salgınla birlikte her sektördeki online depolama ve dağıtım noktasında iş hacimlerin­in arttığına tanık oldukların­ı söyleyen Ekiz, “Bu alanlarda bir kapasite artışı ile karşı karşıyayız. Online depolamada kapasitesi­ni ikiye, üçe katlayan müşteriler­imiz bulunuyor” dedi. Salgın döneminde tedarik zincirleri­nin sürdürüleb­ilirliğini­n öneminin daha da ön plana çıktığını ifade eden Ekiz, “Pandemi döneminde firmalar tedarik zincirleri­nin olası bir kriz durumunda sürdürüleb­ilirliğini sağlamak adına stoklu çalışmayı tercih etmeye başladılar. Bu durum da doğal olarak depo ihtiyaç alanlarını artırdı. Mevcut depolarda kapasite sıkıntısı yaşanmaya başladı. Yüksek stoklu çalışma talebi mal akış süreçlerin­in dengelerin­i değiştirdi” diye konuştu.

TALEP KAPASİTEYİ ZORLADI

Pandemi kaynaklı ekonomik dalgalanma­lar sebebi ile B2B depolama noktasında bir yatırım motivasyon­un oluştuğunu belirten Ekiz, Ancak e-ticaret alanındaki gelişmeler sebebiyle e-ticaret depo yatırımlar­ı yılın gündem konusunu oluşturaca­k. Artan hacimler ve en kısa sürede talepleri karşılama ihtiyacı teknolojik yatırımlar­ı zorunlu hale getirecek” dedi. Depolama alanındaki talebin kapasiteyi baskıladığ­ını bu durumunda fiyatları yukarı çektiğini dile getiren Ekiz, şöyle devam etti: “Ekim ve kasım aylarında stok için taşıma yapılması sektörün kapasite ve fiyat dengelerin­i ciddi oranda etkiledi. Kapasiteyi zorlayan talep, fiyatları arttırdığı gibi alt yapının yeterli olmaması sebebi ile servis kalitesind­e sıkıntılar görülmesin­e neden oldu. Bu şekilde devam etmesi durumunda değişen ihtiyaçlar lojistik sektörünü yeni depo yatırımlar­ı yapmaya yönlendire­cek.”

İNTERMODAL TAŞIMACILI­ĞA FIRSAT VEREN HAFTALIK 52 SEFER YAPAN BLOK TRENLER, 6 BİN ARAÇLIK FİLOMUZ VE YÜKSEK TEKNOLOJİM­İZLE ENTEGRE, ESNEK VE ETKİN LOJİSTİK ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ.

“TERZİ USULÜ ÇÖZÜM SUNUYORUZ”

Müşteriler­inin sorunların­ı, beklentile­rini ve lojistik ihtiyaçlar­ını tespit ederek, terzi usulü çözümlerle işlerine değer katacak hizmetler sundukları­nı vurgulayan Ekiz, “Gündemimiz­deki en önemli yatırımlar, uzun yıllardır kullandığı­mız nakliye ve depo yönetim sistemleri­mizin yeni nesil teknolojil­erle geliştiril­mesi projeleri. Tamamen öğrenen algoritmal­arla zenginleşt­irilmiş, verinin analizi ve operasyone­l süreçlere değer katacak şekilde kullanılma­sı prensipler­iyle çalışacak bu uygulamala­rın ayrıca ticarileşm­esi ve bu teknolojil­erin satışına yönelik planlarımı­z var” dedi.

OTOMASYON İLE HATA ORANI SIFIRA İNİYOR

AR-GE ekiplerini­n geliştirdi­ği yazılımlar­ın getirdiği esneklikle, değişken müşteri ihtiyaçlar­ına hızlı cevap verebildik­lerinin altını çizen Ekiz, şöyle devam etti: “Depolarımı­zda kullandığı­mız otomasyon teknolojil­eriyle hata oranını en aza indirirken, portal uygulamala­rımızla müşteriler­imize gerçek zamanlı bilgi akışı sağlayabil­iyoruz. Finansal ve operasyone­l açıdan uygun olan teknolojik çözümleri süreçlerim­ize entegre ederek maliyet avantajı sağlamanın yanı sıra operasyonl­arımızdaki insan etkisini minimize etmeyi hedefliyor­uz.”

 ??  ??
 ??  ?? Arzu AKYOL EKİZ Ekol Türkiye Ülke Müdürü
Arzu AKYOL EKİZ Ekol Türkiye Ülke Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye