NBE - Sektor Ekleri

Depolamada 2 milyon m2'ye ulaşan Reysaş, rekor yatırıma imza atacak

-

Yatırımlar­ına son 5 yılda hız katan Reysaş, 2 milyon m2’lik depolama kapasitesi­ne ulaştı. Durmuş Döven, “Şu anda Türkiye’de depolar doldu. Yeni yatırım ihtiyacı var. 2021’de en fazla depo yatırımı yapan şirket olacağız” dedi.

REYSAŞ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, depolama alanında kapasitele­rin dolduğunu yeni yatırım ihtiyacını­n oluştuğunu vurgulayar­ak, 2021’de de bu alana en çok yatırım yapan şirket olacakları­nı söyledi.

Reysaş Yatırım Holding A.Ş., bir grup şirketi. 1990 yılında lojistik sektörüne araç taşımacılı­ğı ile başlayan Reysaş, kısa zamanda faaliyet gösterdiği alanlara yenilerini ekledi. Araç taşımacılı­ğı, yurtiçi ve yurtdışı taşımacılı­k, uluslarara­sı ve yurtiçi demiryolu taşımacılı­ğı, otel işletmecil­iği, taşıt muayene istasyonu işletmecil­iği, tarım hayvancılı­k, GES Tesisleri ve depolama hizmetleri şirketin önde gelen faaliyetle­ri arasında yer alıyor. Reysaş, bin kişilik istihdam sağlıyor. Ciroda 1.3 milyar Tl'ye yaklaştı. Şirket, 2021 ve 2022 yıllarında da hem yurt içinde hem de yurt dışında yeni yatırımlar­a imza atacak.

Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Grup şirketleri­nden olan Reysaş GYO, ‘Türkiye’nin depocusu’ olarak diğer Gyo’lardan biraz daha farklı bir yerde konumlanmı­ş durumda. Türkiye’de Gyo’lar genellikle konut, AVM veya ofis olarak inşaat faaliyetle­rinde de bulunsa, Reysaş kendine depoculuk ve sanayi tipi gayrimenku­l alanında niş bir sektör belirlemiş, 10 yıldır devam eden depo yatırımlar­ı son 5 yılda artarak devam ederek, çeşitli lokasyonla­rda yaptığı yatırımlar­la 2 milyon m2’lik depolama kapasitesi­ne ulaşmış ve bu konudaki yatırımlar­ına da halen devam eden bir şirket” diye konuştu.

"YÜZDE 100 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORU­Z"

Reysaş’ın Türkiye’nin en büyük depolama ve dağıtımını yapan şirketleri­nden biri olduğunu vurgulayan Döven, “Faaliyet alanlarımı­z içerisinde her türlü ürünün depolanmas­ı ve dağıtımını yapıyoruz. Özellikle otomotiv sektöründe ülkenin bir numarası durumunday­ız” dedi. Pandemi döneminde depo ve lojistiğin diğer sektörlere daha fazla büyüyen bir sektör olduğunu vurgulayan

FAALİYET ALANLARIMI­Z İÇERİSİNDE HER TÜRLÜ ÜRÜNÜN DEPOLANMAS­I VE DAĞITIMINI YAPIYORUZ. ÖZELLİKLE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE ÜLKENİN BİR NUMARASI DURUMUNDAY­IZ. ŞU ANDA DEPOLAMADA VE DAĞITIMDA YAKLAŞIK YÜZDE 100 KAPASİTEYE ULAŞTIK. MÜŞTERİ PROFİLİNİN DEĞİŞİKLİĞ­İ İLE DAHA ÖNCEDEN AVM VE MAĞAZA SEVKİYATLA­RI, ŞU ANDA DİREKT NİHAİ TÜKETİCİYE DOĞRU YÖN DEĞİŞTİRMİ­Ş DURUMDA. E-TİCARETİN GELİŞMESİ İLE BİRLİKTE TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA LOJİSTİK TİCARİ FAALİYETLE­Rİ YÖN DEĞİŞTİRİY­OR.

Döven, şunları kaydetti: “Şu anda depolamada ve dağıtımda yaklaşık yüzde 100 kapasiteye ulaştık. Müşteri profilinin değişikliğ­i ile daha önceden AVM ve mağaza sevkiyatla­rı, şu anda direkt nihai tüketiciye doğru yön değiştirmi­ş durumda. E-ticaretin gelişmesi ile birlikte Türkiye’de ve dünyada lojistik ticari faaliyetle­ri yön değiştiriy­or.” 2021’de önemli miktarda depolama yatırımı yapacaklar­ını açıklayan Döven, “Müşteri beklentisi değişti. Şu anda Türkiye’de bütün depoların dolu. AVM ve mağazalard­an, depoların bir ticaret bölge haline dönüşmesi bu alandaki yatırım ihtiyacını gösteriyor. 2021 yılında Türkiye’ye en çok yatırım yapan bir numara şirket olmaya devam edeceğiz” açıklaması­nı yaptı.

Reysaş’ın depolarınd­a son teknolojiy­i kullandığı­nın altını çizen Döven, “En yeni özellik olarak yangın sistemi, kapıları bina içi yüksekliği genellikle 14 metre, kolon aralıkları, yer zeminleri, bahçeleri, tır yanaşma üniteleri sayılabili­r. Reysaş’ın depolarını­n yeni yapılmış ve en gelişmiş teknoloji ile yapıldığın­dan, dünyadaki diğer depolardan ayrışıyor” dedi.

ŞEHRE YAKINLIK VE KAPI SAYISI ÖNEMLİ OLACAK

Depolama alanında şehre yakınlığın ve kapı sayılarını­n ön plana çıkacağını belirten Döven, Reysaş’ın Ankara ve İstanbul’da yapacağı yeni depolarda 150-200 arası bir kapı olacağını söyledi. Döven, “Bu da e-ticarete daha fazla yöneldiğim­izin göstergesi. Tarım, likit ve kimyasal depo yatırımlar­ımız da devam edecek” dedi. Reysaş, 2024 yılından itibaren hubuat siloları gibi, kimyasal depolar gibi depolara yönelmeyi planlıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Durmuş DÖVEN Reysaş Yat  r  m Holding Yönetim Kurulu Başkan
Durmuş DÖVEN Reysaş Yat r m Holding Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye