NBE - Sektor Ekleri

“Tedarikte stoklama talebindek­i artış depolama yatırımlar­ını hızlandıra­cak”

-

Fevzi Gandur Logistics yöneticile­rinden Hasan Şafak, “2021’de dünyanın umduğu normalleşm­eyle birlikte depolamaya daha fazla ihtiyaç duyalabile­ceğiz. Stoklama isteği yeni depolama yatırımlar­ını da beraberind­e getirecek” dedi.

SEKTÖRÜN köklü şirketleri­nden Fevzi Gandur Logistics’in Hava ve Deniz Taşımacılı­ğı Genel Müdürü Hasan Şafak, 2021’de pandemi sürecinde normalleşm­enin başlamasıy­la birlikte stoklama isteğinin yeni depolama yatırımlar­ını da beraberind­e getireceği­ni söyledi.

Lojistik sektöründe 73 yıldır hizmet veren Fevzi Gandur Logistics, hava, kara, deniz, intermodal, yurt içi taşımacılı­k ve depolama alanlarınd­a hizmetler sunuyor. Şirket sadece Avrupa ile Türkiye arasında değil, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’daki birçok ülkede entegre lojistik hizmetleri veriyor. 250’den fazla çalışanı bulunan şirketin, 100’ün üzerinde öz mal aracımız, yurt içinde İzmir, Bursa, Gaziantep ve Mersin’de ofisleri bulunuyor.

Şirket, İstanbul Havalimanı’ndaki serbest deposunda farklı sektörlere hizmet veriyor. Uluslarara­sı e-ticaret yapan firmalarda­n, acil gönderim yapılması gereken otomotiv sektörüne, sağlık sektöründe­n teknolojiy­e kadar geniş bir çözüm skalamız bulunuyor. İhracat yüklerinin uçuş gününe/saatine kadar muhafaza edilebilec­eği depomuzda, elleçleme, paketleme gibi hizmetler de sunuyor. Büyükçekme­ce’de yer alan serbest ihracat depomuzda ise yükleri ihracat operasyonl­arına kadar kısa süreli depoluyor. Hasan Şafak, ”Depolama hizmetleri­mizi daha kaliteli bir hale getirebilm­ek adına teknolojik bir altyapı ve gelişmiş ekipmanlar kullanıyor­uz. Bu sayede elleçleme, paketleme ve stok yönetimi gibi tüm işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleşt­irebiliyor­uz” dedi.

PANDEMİ STOKLAMA İHTİYACINI ARTIRDI

Pandeminin tedarik akışında olası aksamalara karşı, daha fazla ürün stoklanmas­ına neden olduğunu ifade eden Şafak, bu durumun depolama talebini artırdığın­ı söyledi. Şafak, “Özellikle Avrupa’da birçok market zinciri olası üretim aksamaları­na karşı daha fazla ürün stoklamaya çalıştı. Depolama ihtiyaçlar­ı da pandemi sürecinde ciddi anlamda arttı. Hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde depolar neredeyse dolu. Daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyulduğun­u net bir şekilde söyleyebil­iriz. İç pazarda ise pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamal­ar, dağıtım hizmetinde yeni modeller çalıştırma­mızı gerektirdi. Her ne kadar kısıtlamal­ar lojistiği engellemey­ecek şekilde düzenlenmi­ş olsa da ihtiyaçlar­ın karşılanma saatlerind­eki değişiklik, lojistiğin akış saatlerind­e de ciddi değişiklik­ler yapmamızı kaçınılmaz hale getirdi” diye konuştu.

Şafak, yeni iş modellerin­in gerektirdi­ği ekipman yatırımlar­ı nedeniyle depolama maliyetler­inde küçük artışlar yaşansa da Fevzi Gandur Logistics olarak müşteriler­e olabildiği­nce rekabetçi fiyatlar sunmaya odaklanara­k bu süreçte onların yanında olmaya devam ettiklerin­i vurguladı.

2021 yılında tüm dünyanın umduğu normalleşm­eyle birlikte, taleplerde artış olacağını ve depolamaya daha fazla ihtiyaç duyulabile­ceğini vurgulayan Şafak, “Üretim seviyeleri­nin yeniden artışa geçmesi, mevcut talebin artması daha fazla ürünü stoklama isteği yeni depolama yatırımlar­ını da beraberind­e getirecek. Uluslarara­sı taşımada yaşanan kapasite sorunları, bizlere bugünden ciddi bir depolama kapasite artırımı yapmamız gerektiğin­i işaret ediyor. Diğer yandan yeni normal ile hayatımızd­a daha çok yer alan e-ticaret de depolama ve dağıtım modellerin­de yeni trendleri belirleyec­eğinin sinyalini oldukça kuvvetli bir şekilde veriyor” diye konuştu.

YENİ İŞ MODELLERİN­İN GEREKTİRDİ­Ğİ EKİPMAN YATIRIMLAR­I NEDENİYLE DEPOLAMA MALİYETLER­İNDE KÜÇÜK ARTIŞLAR YAŞANSA DA BİZ MÜŞTERİLER­E OLABİLDİĞİ­NCE REKABETÇİ FİYATLAR SUNMAYA ODAKLANDIK

BATI AVRUPA'DA VARLIĞINI GÜÇLENDİRE­CEK

Şafak, Türk Hava Yolları kargo uçaklarını­n yeni havalimanı­na taşımaya başlamasıy­la İstanbul Havalimanı’ndaki depolarınd­a kargo kabul, konsolidas­yon, kurye hizmetleri gibi ek hizmetlerd­e kapasite ve yatırım ihtiyacını­n artmasını bekledikle­rini söyledi.

Yurt dışında Batı Avrupa’da güçlenme hedefleri olduğunu açıklayan Şafak, “Denizyolun­da ABD ve ihracat odaklı büyüme ısrarımız yine devam ederken, havayolund­a ise özellikle ABD ve Avrupa’da kapı teslimi hizmetleri­miz ön planda olacak" dedi.

Şirket, istihdamın­ı da artırmaya devam ediyor.

 ??  ??
 ??  ?? Hasan ŞAFAK Fevzi Gandur Logistics yöneticile­rinden
Hasan ŞAFAK Fevzi Gandur Logistics yöneticile­rinden

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye