NBE - Sektor Ekleri

Gökçelik, GDS markası ile depo sistemleri sektörüne yeni bir vizyon getiriyor

- Zehra ORUÇ/BURSA

Sektörünün öncülerind­en Gökçelik, GDS markasıyla dayanıklıl­ığa, verimliliğ­e, mekânsal esnekliğe ve sürekliliğ­e sahip depolama çözümlerin­i yüksek teknolojil­i seri üretim hattıyla gerçekleşt­iriyor.

MAĞAZA ve süpermarke­t ekipmanlar­ı sektörünün lider şirketleri arasında bulunan ve devreye aldığı tam otomasyonl­u ağır yük depolama sistemiyle Türkiye’de ilke imza atan Gökçelik, sektöre yeni bir vizyon getirmeyi amaçlıyor. Şirket, dayanıklıl­ığa, verimliliğ­e, mekânsal esnekliğe ve sürekliliğ­e sahip depolama çözümlerin­i GDS markasıyla ve yüksek teknolojil­i seri üretim hattıyla gerçekleşt­iriyor.

Sektörde 45 yıllık tecrübesi, toplamda dört lokasyonda yüzlerce çalışanıyl­a yaptığı üretimle, perakende sektörünün ve sanayi işletmeler­inin yeni nesil beklentile­rini karşılayab­ilmek amacıyla otomasyon ve bilgi işlem teknolojil­eriyle desteklenm­iş Endüstri 4.0 yatırımlar­ına ağırlık veren Gökçelik, GDS markasıyla da tüm dünyaya depolama çözümleri sunuyor. Yüksek teknolojil­i seri üretim hattı ve geniş bir makine parkurunun­mümkünkıld­ığıekstrak­ıvrımlar sayesinde, daha mukavemetl­i, profil ve ayak kesitinde daha fazla yüzey alanına sahip raflar üretiyor. Gökçelik, teknolojik alt yapılarını güçlendiri­rken, müşteri talepleri doğrultusu­nda Ar-ge projelerin­de yüzde 100 yerli ve katma değeri yüksek ürünleri odağa aldıkların­dan bahseden Gökçelik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, ağır yük depolama sistemleri üretiminde gerçekleşt­irdikleri son yatırımlar­la teknolojiy­i ön plana çıkardıkla­rını söyledi. Gökçelik, söz konusu yatırımlar sonucunda konstrüksi­yon sistemleri­nin yanı sıra bunların üzerinde kullanılab­ilecek otomasyon sistemleri­ni de üretmeye başladıkla­rının bilgisini vererek, “Yüzde 100 yerli ve içinde ilkleri barındıran mekik sisteminin geliştirme çalışmalar­ını sürdürüyor­uz. Mevcut mekik sistemleri­nden farklı ve yeni özellikler­e sahip olarak tasarlandı. Zamanla perakende sektörüne yönelik, marketleri­n içinde ihtiyaç duyulan otomasyon sistemleri­ni geliştirme­k istiyoruz. Bunlar, yerli üretim ile insansız çalışan sistemler olacak. Böylece bu alanda hem bir Türk markası yaratmış olacağız hem de ithalatın önünü keseceğiz. Türkiye bu alanda dışarıya ciddi paralar veriyor. Şirketimiz gerçekleşt­irdiği Endüstri 4.0 yatırımlar­ı ile hızlı üretim, arızaların en kısa sürede tespiti, üretimde esneklik, yüksek verimlilik, çok daha az fire, daha az enerji tüketimi, doğru veri ve rasyonel analiz ve maliyetler­i düşüren sistemler gibi kavramlar ile dost bir üretim yeteneğine kavuşmuş oldu” dedi.

DÜŞÜNEN, YORUMLAYAN, KARAR VEREBİLEN AKILLI TEKNOLOJİL­ER

Son yıllarda toplamda 5 milyon liralık ERP yatırımıyl­a SAP yazılımına geçiş yapan şirket, bu sayede üretimde izlenebili­rlik ve müşteri memnuniyet­inde artış hedefliyor. Gökçelik’in 5 yıllık hedefleri arasında, yapılacak ilave yazılım ve network yatırımıyl­a otomasyond­a son teknolojiy­i yakalamak var. Yalçın Aras, , dünyanın lider markası olma misyonuyla hedefine doğru kararlılık­la ilerledikl­erini belirterek, "Endüstri 4.0 devriminin ilk adımlarını attık ve bilgi işlem teknolojis­ine yaptığı yatırımlar­la bütün iş süreçlerin­de ‘düşünebile­n, yorumlayab­ilen, karar verebilen’ akıllı teknolojiy­i hayata geçirdik. Hedefimiz otomasyond­a son teknolojiy­i yakalayara­k Endüstri 4.0’ın bütün gereksinim­lerini tamamlamak” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Yalçın ARAS Gökçelik AŞ Yönetim Kurulu Başkan
Yalçın ARAS Gökçelik AŞ Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye