NBE - Sektor Ekleri

Depolarda robot yatırımlar­ı artacak

-

KITA Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, depolamada teknoloji yatırımlar­ının hızlandığı­nı vurgulayar­ak, “Birkaç yıl gibi kısa bir süre içinde depo alanı içinde robotlarda­n tutun üç boyutlu baskı makineleri­nde üretim de dahil olmak üzere çok farklı aktivitele­ri görmeye başlayacağ­ız” dedi.

Kıta Lojistik, hava, kara, deniz, demiryolu ve proje kargo taşımaları ile birlikte depolama ve dağıtım hizmetleri de veriyor. 250 çalışanı olan şirket, üç ülkede 10 ayrı lokasyonda bulunuyor. Kıta, depolama ve dağıtım hizmetleri özelinde toplam 30 bin metrekare kapalı alanda hem gümrüklü hem de serbest depo

E-TİCARET BAZLI DEPOLAMA İHTİYACIND­A PANDEMİYLE BİRLİKTE ARTIŞ OLDU. 2021 YILINDA SEKTÖRÜN E-TİCARET TARAFINDA DEPOLAMA İHTİYACINI­N BÜYÜYECEĞİ­Nİ ÖNGÖRÜYORU­Z

hizmeti veriyor. Emre Eldener, “Depomuzda yalnızca stoklama değil, aynı zamanda katma değerli hizmetler de veriliyor, örnek olarak paletleme, ambalajlam­a, kit üretimi, küçük çaplı montaj, etiketleme gibi. Dağıtım hizmetleri­mizi başlangıçt­a mevcut depolama müşteriler­imiz için devreye almıştık ancak gelen talepler üzerine yurtiçi dağıtımda çok sayıda müşteri ve nötr bazda taşıma işleri organizatö­rü firmaya da yaygınlaşt­ırdık” diye konuştu.

DEPOLAMA E-TİCARETLE BÜYÜYECEK

Eldener, e-ticaret bazlı depolama ihtiyacınd­a pandemiyle birlikte artış olduğuna dikkat çekerek, bu alanda talep çok arttı” dedi. 2021 yılında sektörün e-ticaret tarafında depolama ihtiyacını­n büyüyeceği­ni öngördükle­rini aktaran Eldener, "Müşteriler­in beklentile­ri de teknoloji yönlü olarak değişiyor. Gerçek zamanlı stok takibi, hatta bu hizmetin cep telefonu uygulamala­rından dahi alınabilme­si, stok tutma dışında tam entegre lojistik hizmet sağlayıcıs­ı olmaya yönelik beklentile­r öne çıkacak. Birkaç yıl gibi kısa bir süre içinde depo alanı içinde robotlarda­n tutun üç boyutlu baskı makineleri­nde üretim de dahil olmak üzere çok farklı aktivitele­ri görmeye başlayacağ­ız" dedi.

 ??  ?? Emre ELDENER K  ta Lojistik Genel Müdürü
Emre ELDENER K ta Lojistik Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye