NBE - Sektor Ekleri

ATAKO, 2020’de yüzde 20 büyüdü

- Mehmet Nabi BATUK / MERSİN

Uzakdoğu seferleri ile acentedeki operasyone­l kapasitele­rini yüzde 50 artırdıkla­rını söyleyen ATAKO yöneticile­rinden Yusuf Kaya, bu sayede 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüdükler­ini ifade etti.

HMM CO. LTD. ile başlattıkl­arı Uzakdoğu seferleri ile acentedeki operasyone­l kapasitele­rini yüzde 50 artırdıkla­rını söyleyen ATAKO Taşımacılı­k Denizcilik Terminal ve Nakliye Müdürü Yusuf Kaya, bu sayede 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüdükler­ini ifade etti. Yusuf Kaya, “Zorluk derecesi ne olursa olsun her türlü lojistik operasyonu­n altından başarı ile kalkıyoruz. Firma olarak en büyük hedefimiz sürdürüleb­ilir yatırım projeleri ile sektörde sürekli gelişen ve yenilenen hedefleri ile Türkiye ekonomisin­e yüksek katma değer sağlayan bir lojistik markası olmak” dedi.

60 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE DEPOLAMA HİZMETİ VERİYOR

Mersin’de 18 bin metrekarel­ik gümrüklü depoları ve 3 bin 400 metrekarel­ik kapalı gümrüksüz depolarını­n yanı sıra 30 bin metrekare açık terminal sahasında konteyner elleçleme ve depolama hizmeti verdikleri­ni belirten Yusuf Kaya, Gaziantep’te de toplam büyüklüğü 3 bin metrekare kapalı alana sahip bir aktarma merkezleri­nin olduğunu belirtti. Ayrıca İstanbul, İzmir, Bursa ve İskenderun’da ofis yatırımlar­ının bulunduğun­a dikkat çeken Kaya, 2002 yılından bu yana yürüttükle­ri IATA üyeliği sayesinde hava kargo hizmeti sağladıkla­rına da dikkat çekti. Kaya tüm tesislerin­de 2020 yıl sonu itibariyle tüm tesis ve ofislerind­e istihdam ettikleri personel sayısının 350’ye ulaştığını bildirdi.

HMM’İN UZAKDOĞU HATTI İLE OPERASYONL­ARINI YÜZDE 50 ARTIRDI

Uzun bir süredir dünyanın en önemli konteyner taşımacılı­ğı yapan markaların­dan biri olan HMM Co. Ltd.’nin Türkiye acentesi olarak hizmet verdikleri­ni hatırlatan Yusuf Kaya, 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren şirketin The Allıance içerisinde­ki MD3 servisi ile Kumport - Evyap - TCE Ege İzmir - Mersin güzergâhın­da Türkiye ve Uzakdoğu limanları arasında başlattıkl­arı seferlerin tüm hızıyla devam ettiğini aktardı. HMM Servisleri ile toplamda 17 ülkeye ulaşabildi­klerini aktaran Kaya, bu sayede acente hizmetleri­nde operasyone­l kapasitele­rini yüzde 50 artırdıkla­rını dile getirerek “Yeni hattımız ile özellikle tekstil, sağlık, hijyenik kumaş ve gıda sektörleri­ne yönelik yüksek bir işlem hacmi yakaladık. 2021 yılında acente kapasitemi­zi daha da artırmak için girişimler­imiz sürüyor. HMM Co. Ltd.’nin yanı sıra MGL, NMT Shipping, UFS Shipping İnternatio­nal ile MCL Feeders gibi uluslarara­sı önemli lojstik firmaların­ın Türkiye acentesi olarak hizmet veriyoruz. Birçok uluslarara­sı acente ile yeni iş ortaklıkla­rı kurabilmek için görüşmeler­imiz devam ediyor. Çok risk almadan, hizmet kalitemizi düşürmeden sürdürüleb­ilir büyüme projeleriy­le yolumuza devam ediyoruz” diye belirtti.

DİJİTALLEŞ­ME YATIRIMLAR­I İLE İŞ YÜKÜNÜ YÜZDE 25 AZALTTI

Firma olarak son süreçte özellikle dijitalleş­me yatırımlar­ına ağırlık verdikleri­ni kaydeden Kaya, yaptıkları son iyileştirm­e yatırımlar­ı sayesinde personelle­ri üzerindeki iş yükünü yüzde 25 azalttıkla­rına dikkat çekti.

2019 yılının aralık ayından beridir depolarını­n yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verdiğini belirten Yusuf Kaya, pandemi sürecinde özellikle gümrüksüz depolama sahalarınd­aki yükler için dezenfekte hizmeti sağladıkla­rını belirtti.

KATYA ATK İSİMLİ KURU YÜK GEMİSİ İLE DENİZ SEFERLERİN­E BAŞLADI

FİRMA OLARAK EN BÜYÜK GAYEMİZ SÜRDÜRÜLEB­İLİR YATIRIM PROJELERİ İLE SEKTÖRDE SÜREKLİ GELİŞEN VE YENİLENEN HEDEFLERİ İLE TÜRKİYE EKONOMİSİN­E YÜKSEK KATMA DEĞER SAĞLAYAN BİR LOJİSTİK MARKASI OLMAK

2020’nin son çeyreğinde uluslarara­sı deniz taşımacılı­ğı yapmak üzere Katya ATK isimli bir kuru yük gemisi aldıkların­ı belirten Yusuf Kaya, “Gemimiz ilk seferini başarı ile gerçekleşt­irdi. Şu anda 2’inci seferini yapıyor. Bu alanda kalıcı olmak istiyoruz. Bu yüzden 2’inci kuru yük gemisi yatırımı yapmak için araştırmal­arımız devam ediyor” diye belirtti.

 ??  ??
 ??  ?? Yusuf KAYA
ATAKO Taş  mac  l  k Denizcilik Terminal ve Nakliye Müdürü
Yusuf KAYA ATAKO Taş mac l k Denizcilik Terminal ve Nakliye Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye