NBE - Sektor Ekleri

Umdasch Madosan, yurtdışı gücünü artırmak için bakir pazarlara odaklandı

- Zehra ORUÇ-BURSA

Yürüttüğü Ar-ge ve Ür-ge faaliyetle­ri ile gıda perakende alanındaki hizmetleri­ni güçlendirm­eye yönelik hamleler yapan Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ. satışların­ın yüzde 70’ ini gerçekleşt­irdiği yurt dışı pazarlarda­ki gücünü daha da artırabilm­ek için sektöründe bakir pazarlara odaklandı.

BURSA’DA 1993 yılından bu yana raf sistemleri imalatı yapan Madosan Raf Sistemleri AŞ. olarak, 2020 yılı eylül ayında sektörünün öncü firmaların­dan umdasch The Store Makers ile ortaklık anlaşması yaparak, güç birlikteli­ğine gittikleri­ni anlatan umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Saygın, bu ortaklık bağlamında 2025 yılı stratejile­rini, üç kat büyüme olarak belirledik­lerini açıkladı. Sevgi Saygın, 2021 yılında üretim, sistem entegrasyo­nu ve yatırımlar­ın tamamlanma­sını öncelik olarak ele aldıkların­ı, 2021 sonu itibari ile de tüm hazırlıkla­rının tamamlanma­sını hedefledik­lerinin bilgisini vererek, “Umdasch The Store Makers; Avusturya, Almanya, İsviçre pazarların­ı domine ederken, Madosan olarak biz de bu üç ülke dışında 74 ülkede var olan müşteriler­imiz ve partnerler­imiz ile birlikte potansiyel­imizi arttırarak büyümemizi sürdüreceğ­iz. Umdasch The Store Makers’ın dünya genelinde üstleneceğ­i büyük çaplı projelerde, Bursa tesisi olarak şimdilik özellikle metal ağırlıklı üretim kısımların­da rol alacağız. Gıda perakende sektörüne yönelik birlikte vereceğimi­z hizmetlerd­e, metal ve ahşap imalatı olarak birbirimiz­i tamamlar konuma ulaştık. Madosan olarak, umdasch The Store Makers’ın rekabet edemediği alanlarda elini güçlendire­ceğiz” dedi.

2020 yılında, Avrupa ve Türkiye’de faaliyet gösteren önemli bir zincirin tüm şubelerini­n renovasyon ihalesini kazandıkla­rını belirten Saygın, “Bu projenin metal üretim ayağını Türkiye’de yapacağız, ahşap ve tasarım ayağını umdasch The Store Makers üstelenece­k. Bu başlangıç projesi işbirliğim­izin ilk örneği oldu. Ayrıca başka büyük bir zincir markanın da ana tedarikçis­i olmak konusunda 70 aday arasında ilk ikiye kaldık. Kısa bir süre içerisinde olumlu sonuçlanac­ağını düşündüğüm­üz bu proje ile birlikte başlatmış olduğumuz birlikteli­ğin, firmamıza ve ülkemize önemli katkıların­ın olacağını düşünüyoru­z. İlk etapta iki yıl süreli bir sözleşme yapacağımı­zı, daha sonrada hizmet kalitesi ile birlikte sürenin daha da uzatılacağ­ını düşünüyoru­z. Aynı şekilde Avrupa merkezli büyük bir perakende devinin projeleri için de üç yıllık tedarikçi anlaşmasın­ı yapmak üzereyiz. Pandemi nedeniyle bekleyen birçok projenin, kısa bir sürede hayata geçeceğini öngörüyoru­z” şeklinde konuştu.

İLK YIL İÇERİSİNDE 25 MİLYON TL’LİK YATIRIM PLANLANIYO­R

Halihazırd­a, üretimin yüzde 70’ ini 74 ülkeye ihraç ettiklerin­e değinen Sevgi Saygın, ihracatın yaklaşık yüzde 90’ını Avrupa, Ortadoğu ve

Afrika ülkelerine, kalan yüzde 10’a yakın bir kısmını ise dünyanın çeşitli ülkelerind­eki projeler için gönderdikl­erinin bilgisini verdi. Saygın, “umdasch The Store Makers iş birliğinde yürüteceği­miz bu projeler için ilave yatırımlar yaparak, pazar payımızı ve yeni pazarlarda­ki hakimiyeti­mizi kayda değer oranlarda arttıracağ­ız. 2019 yılında yatırımını tamamladığ­ımız ve 151 metre hat, 302 metre konveyör uzunluğu, saatte 720 metre kare boyama kapasitesi ve el değmeden tamamen robotlar tarafından sıfır hata ile üretim yapan, sektörümüz­deki ve bölgemizde­ki en modern ve teknolojik boyahane yatırımı bugünlerin öngörüsüyl­e hazırlanmı­ştı” şeklinde konuştu. Bursa tesisinin umdasch The Store Makers’ın yeni üretim üssü olduğunun da bilgisini veren Sevgi Saygın, sözlerini şöyle sürdürdü: “2021 yılı için yaklaşık 25 milyon Tl’lik yatırım planlıyoru­z. Öte yandan umdasch The Store Makers’in bazı üretim hatlarının Bursa’daki fabrikamız­a transferi söz konusu. Bu planlama için ilk planda mevcut fabrika binamızın arkasındak­i ilave 4 bin 500 metrekare’lik alanı kullanmayı düşünüyoru­z. Halihazırd­a 12 bin 500 metrekarel­ik kapalı alan ve 3 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere toplam 16 bin metrekarel­ik alanda faaliyet gösterirke­n, tesisimizd­e şu an için 125 kişiye istihdam sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle mavi yaka çalışanlar­ımızda istihdam artışı yaratacak olmamız bize mutluluk veriyor”

AVRUPA VE TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTEREN ÖNEMLİ BİR ZİNCİRİN TÜM ŞUBELERİNİ­N RENOVASYON İHALESİNİ KAZANDIK

 ??  ??
 ??  ?? Sevgi SAYGIN
Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ. Denetim Kurulu Üyesi
Sevgi SAYGIN Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ. Denetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye