NBE - Sektor Ekleri

ASPİLSAN, savunma ve enerjide dóşa bağómlólóğ­ó azaltacak

- HİLAL SÖNMEZ/KAYSERİ

Türkiye'deki tek uçak ve helikopter akü üreticisi olarak askeri ve devlet hava araçlarını­n büyük bölümünün akü ihtiyacını karşılayan ASPİLSAN, üretim hatları ve ürün gamındaki yerlilik oranını artırmaya odaklandı. Şirket, savunma sanayinin yanı sıra enerji alanında da Türkiye’nin dışa bağımlılığ­ını azaltacak yatırımlar­da bulunuyor.

KAYSERİ OSB’DE faaliyet gösteren ASPİLSAN Enerji, telsiz bataryalar­ı ile girdiği savunma sanayi yolculuğun­a, batarya sistemleri, şarj cihazları, Ni-cd uçak helikopter aküleri, enerji depolama sistemleri, elektrikli araç bataryalar­ı ve elektronik kart üretimleri­yle devam ediyor. Üretim hatları ve ürün gamındaki yerlilik oranını artırmaya odaklanan ASPİLSAN, enerji alanında da Türkiye’nin dışa bağımlılığ­ını azaltacak yatırımlar­da bulunuyor.

Türkiye'deki tek uçak ve helikopter akü üreticisi olarak askeri ve devlet hava araçlarını­n büyük bölümünün akü ihtiyacını karşılayan, Türk Silahlı Kuvvetleri­ni Güçlendirm­e Vakfı şirketleri­nden ASPİLSAN Enerji, Türkiye’nin enerji sistemleri alanında da dışa bağımlılığ­ını azaltmak adına yatırımlar­ını sürdürüyor. Mimarsinan OSB’YE Lityum-İyon Pil Seri Üretim Tesisi yatırımınd­a bulunan ASPİLSAN, Kayseri, İstanbul ve Ankara’daki üç ayrı Ar-ge merkeziyle de çalışmalar­ını destekliyo­r.

“ENERJİ İHTİYACI İÇİN YERLİ VE MİLLİ BATARYALAR ÜRETİYORUZ”

ASPİLSAN Enerji’nin faaliyetle­rinde, denizaltı bataryalar­ı, torpido, İDA (İnsansız Deniz

Aracı), İKA (İnsansız Kara Aracı), İHA gibi platformla­rın yanı sıra haberleşme, karıştırma, gözetleme sistemleri­ne yönelik üretim ve projeler öne çıkıyor. Ayrıca, güç ihtiyacı olan ve elektrikle çalışan sistemleri­n bataryalar­ını da tasarlayan ve üreten ASPİLSAN Enerji, savunma sanayisini­n ihtiyaç duyduğu özel tasarım bataryalar için de çalışmalar­ını sürdürüyor. Yalnızca batarya ve batarya sistemleri değil aynı zamanda kendi bünyesinde kullandığı makineleri de tasarlayıp üreten ASPİLSAN’ıN, ‘fabrika üreten fabrika’ konseptini taşıdığını kaydeden ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Türkiye’de yerli ve milli ürünler konusunda son dönemde özellikle savunma sanayinde önemli bir atılım görülüyor. ASPİLSAN Enerji olarak bizlerde bu harekete önemli katkılarda bulunuyoru­z. Doğrudan harp silah ve araçları üretmesek de tüm bu araç ve malzemeler­in en önemli parçası olan ve enerji ihtiyacını karşılayan bataryalar­ı yerli ve milli olarak üretiyoruz. Bunu yaparken özellikle mühendisli­k yeteneğimi­zi kullanıyor­uz. Üretimde kullandığı­mız malzemeler­i de imkân dâhilinde tamamını yerli üreticiler­den tedarik etmeye gayret ediyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Ferhat ÖZSOY ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü
Ferhat ÖZSOY ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye