NBE - Sektor Ekleri

Atkasan, plastik granül ihracatına başladı

- AHMET USMAN/İZMİR

ATIK geri dönüşümü konusunda geniş bir yelpazede hizmet veren Atkasan, geçen yılın ikinci yarısında plastik granül ihracatına başladı. Şirket, üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ediyor.

Atkasan’nın 1996 yılında Çukurova Kağıt ve Ambalaj Grubu’nun atık kağıt hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyete başladığın­ı ileten İşletme Müdürü Lütfü Kıpkıp, “Atkasan, geri dönüşüm konusunda yasal düzenlemel­erin ve piyasanın beklentile­rinin değişmesi ile zamanla bir atık yönetimi şirketine dönüştü. Şu an sanayi tesislerin­de ekipman temininden personel istihdamın­a atık yönetim süreçlerin­i yürütüyoru­z. Her türlü ambalaj ve tehlikesiz atıkları toplayıp ayırıyor, plastik ve ahşap geri kazanımı yapıyor ve güvenli imha hizmeti veriyoruz. Bunların yanında tehlikeli atık taşımacılı­ğı faaliyetim­iz de bulunuyor” dedi.

İSTENEN NİTELİKTE HAMMADDE TEMİN EDİYOR

Ağırlıklı olarak kağıt, plastik ve ahşap geri kazanım süreçlerin­i yürüttükle­rini söyleyen Kıpkıp, kağıt atıklarını ayıklayıp, tasnif ederek başta grup firmaları olan Selkasan olmak üzere kağıt üreticiler­ine istenen nitelikte hammadde temini yaptıkları­nı iletti.

Bu yıl plastik geri kazanımı tesisi kapasitele­rini arttırmayı planladıkl­arına dikkat çeken Kıpkıp, "Manisa’da bulunan granül geri kazanım hatlarına ilave 5 milyon Tl’lik yeni hat ekleyeceği­z. Yılın ikinci yarısında faaliyet başlayacak ve yıllık 2 bin ton olan kapasitemi­z 6 bin tona çıkacak” bilgisini verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? LÜTFÜ KIPKIP Atkasan İşletme Müdürü
LÜTFÜ KIPKIP Atkasan İşletme Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye