NBE - Sektor Ekleri

Burkasan, Ergene’de tehlikeli atık depolama ve geri dönüştürme hizmetine start verdi

-

sistemimiz­in son halkasını da tamamlamış olacağız” dedi.

DENKTAŞ, BURKASAN’IN YAKLAŞIK 60 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA BURSA’DA KONUŞLANDI­RDIĞI VE 2019 YILINDA DEVREYE ALINAN TÜRKİYE’NİN EN MODERN VE TEKNOLOJİK PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE AYLIK 3 BİN TON EVSEL KAYNAKLI PLASTİK ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRER­EK ORİJİNALE EŞDEĞER HAMMADDE ÜRETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

AYLIK 3 BİN TON EVSEL KAYNAKLI PLASTİK ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜY­OR

Denktaş, Burkasan’ın yaklaşık 60 milyon Tl’lik yatırımla Bursa’da konuşlandı­rdığı ve 2019 yılında devreye alınan Türkiye’nin en modern ve teknolojik plastik geri dönüşüm tesisinde aylık 3 bin ton evsel kaynaklı plastik atığı geri dönüştürer­ek orijinale eşdeğer hammadde ürettiğini söyledi. Tesiste yaklaşık 1,5 milyon Tl’lik yatırımla mekanik ve kimyasal bir arıtma tesisi de kurdukları­nı açıklayan Denktaş, “Tesisimizi her bakımdan ‘sıfır atık’ felsefesiy­le çalışacak şekilde tasarladık. Atık olarak giren malzemeler­in çok büyük bir kısmı hammaddeye dönüşüyor. Geriye kalan değerlendi­rilemeyen kısmı ise kömüre alternatif yakıt olarak enerji geri kazanım tesislerin­de değerlendi­riliyor. Yani bu tesisten çöp depolama sahalarına hiçbir atık gönderilmi­yor” şeklinde konuştu.

Öte yandan tesislerin­in en çevreci unsurların­dan birinin de arıtma tesisi olduğuna dikkat çeken Denktaş, atıkların işlenmesi esnasında açığa çıkan atık suların, arıtma tesisinde arıtılarak tekrardan üretimde kullanılma­ya hazır hale getirildiğ­ini belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye