NBE - Sektor Ekleri

Her ay 2 bin ton plastiği geri dönüştürüy­oruz

-

TÜRKİYE’NİN en büyük 100 şirketinin önemli kısmının atıklarını toplayan Garanti Plastik, her ay 2 bin ton plastiğin geri dönüşümünü sağlıyor. Bu yönüyle sekkötünün en büyük şirketleri arasında yer alıyor. 2020'deki cirolarını­n 200 milyon TL olduğunu belirten Garanti Plastik CEO’SU Bilal Tuğrul, Vietnam, Çin ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok bölgeye gerçekleşt­irdikleri ihracatın payının yüzde 35’i bulduğunu vurgulayar­ak, dış pazarlarda da hızlı bir büyüme sürecinde oldukların­ı söyledi.

Kartepe ve Gebze lokasyonla­rındaki 30 bin metrekarel­ik alanda kurulu olan tesislerin­de

GARANTİ PLASTİK CEO’SU BİLAL TUĞRUL, VİETNAM, ÇİN VE AFRİKA ÜLKELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK BÖLGEYE GERÇEKLEŞT­İRDİKLERİ İHRACATIN PAYININ YÜZDE 35’İ BULDUĞUNU VURGULAYAR­AK DIŞ PAZARLARDA DA HIZLI BİR BÜYÜME SÜRECİNDE OLDUKLARIN­I SÖYLEDİ.

tehlikesiz atıkların ayrıştırma­sının yanı sıra, ahşap geri dönüşüm ve plastik hammadde üretimi ile dönüşümü yaptıkları­nı belirten Tuğrul, “Eskiden hurdacıydı­k, şimdi geri dönüşümcü olduk. 10 sene önce neredeyse bedava olan hurda şimdi hammadde olarak görülüyor. Hurda, hammaddeni­n yerini aldı. İşimiz koca bir çöplükten hammadde çıkarmak. Sektör hızla nitelik ve derinlik kazanıyor; geleceğin hızla büyüyen sektörleri­nden biri olan çöp, hızla değer kazanan bir emtiaya dönüşüyor. Üretilen ürünün ithal ikamesi olması da sektöre ayrı bir önem katıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR"

Katma değeri yüksek bir ürün elde ettikleri için kâr marjının yüzde 35-40’larda olduğunu söyleyen Tuğrul, “Türkiye’de geri dönüşüm alanında büyük bir potansiyel var; fakat bugüne kadar sektör büyük ölçüde merdiven altı çalıştığı için Avrupalı şirketler bilinçli bir ortak bulamadıla­r. Bugün sektörde geri dönüşüm lisansı olan şirketleri­n sayısı artıyor. 2021’de ise gündemimiz­de önemli ortaklıkla­r da olabilir. Bu konuda yerli ve yabancı yatırımcıl­arla danışmanla­rımız aracılığıy­la görüşmeler­imizi sürdürüyor­uz” dedi.

 ??  ?? BİLAL TUĞRUL Garanti Plastik Ceo’su
BİLAL TUĞRUL Garanti Plastik Ceo’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye