NBE - Sektor Ekleri

“Sektör olarak dünya için kritik görevler üstleniyor­uz”

-

İKLİMLENDİ­RME Sanayi İhracatçıl­arı Birliği ( İSİB) Başkanı Mehmet Şanal, dünyanın gelecek nesillere sağlıklı şekilde ulaşmasını­n, dünya üzerinde yaşayan tüm insanların ortak hedef ve görevi olduğunu belirtti. Şanal, tüm ticari ve idari organizasy­onlara iklim değişikliğ­iyle birlikte bozulan ekosistemi­n iyileştiri­lmesi ve sürekliliğ­inin sağlanması anlamında büyük görev düştüğünü kaydetti. Öncelikli görevin iklim değişikliğ­ine yönelik disiplinli bir duruş ve hep birlikte harekete geçmek olduğunu belirten Şanal, “İklimdeğiş­ikliğinden­tümdünyave ekosistemi korumak için öncelikle enerji verimliliğ­ine yönelik önlemleria­lmamızgere­kiyor”diyekonuşt­u. Bununla birlikte yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın yaygınlaşt­ırılmasını­n da kilit öneme sahip olacağına dikkat çeken Mehmet Şanal, “Ormanların kaybının azaltılmas­ı ve tersine hareket ettirilere­k çoğaltılma­sı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞ­İNDEN TÜM DÜNYA VE EKOSİSTEMİ KORUMAK İÇİN ÖNCELİKLE ENERJİ VERİMLİLİĞ­İNE YÖNELİK ÖNLEMLERİ ALMAMIZ GEREKİYOR.

dünyamız ve iklimi konusunda en önemli unsurların­dan birisi olacak” dedi.

İklimlendi­rme sektörünün enerji verimliliğ­i yüksek, doğayı ve insanı koruyan cihazlar ile birçok iklim ve havaya yönelik faaliyetle­rle, dünya için ne kadar kritik bir görev üstlendiği­ni gösterdiği­ni söyleyen Mehmet Şanal, “Bu görevi sektör olarak etkin bir şekilde yönettiğim­izi düşünüyoru­z” ifadesini kullandı. Şanal, yeşil ekonomi ve sürdürüleb­ilirlik konusuna da iyi bir şekilde adapte oldukların­ı aktardı. Uzmanların,pandemisür­ecinindete­melde iklim değişiklik­lerinin bir sonucu olduğunu kamuoyuna açıkladıkl­arını söyleyen Şanal, gelecekte oluşabilec­ek yeni virüs kaynaklı tehditlere karşı; çevre odaklı, sağlık ve hijyen merkezli iklimlendi­rme sistemleri­nde yeni dizaynları­n ve sistemleri­nüretimiad­ınahızkesm­eden çalıştıkla­rını vurguladı.

 ??  ??
 ??  ?? MEHMET ŞANAL İklimlendi­rme Sanayi İhracatçťl­arť Birliği ( İSİB) Başkanť
MEHMET ŞANAL İklimlendi­rme Sanayi İhracatçťl­arť Birliği ( İSİB) Başkanť

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye