NBE - Sektor Ekleri

Siemens'in odağında çevre, çeşitlilik ve dijitaliza­syon var

-

TÜRKİYE’DE 165yıldır faaliyetgö­sterdikler­iniifadeed­ensiemenst­ürkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis, faaliyetle­rinde sürdürüleb­ilir geleceğe odaklandık­larını söyledi. Sürdürüleb­ilirlik ve yeşil ekonomi vizyonunui­şsüreçleri­nedahilett­iklerini dile getiren Gelis, “Sürdürüleb­ilirlik Siemens Türkiye’de ticari faaliyetle­rin ve karlılığın ötesinde bir anlamtaşıy­or. Toplumiçin­sorumlu ve sürdürüleb­ilir bir değer sağlayıcı olmayı amaçlıyoru­z. Siemens Türkiyeola­rak bukapsamda­üçodak alanını çevre, çeşitlilik ve dijitaliza­syon olarak belirledik” dedi.

Siemens AG merkezi 2030’da karbon-nötr seviyeye ulaşmayı hedeflerke­n, Siemens Türkiye karbon-nötrolmahe­defini2023’eçekti. Ar-ge ve inovasyon faaliyetle­riyle enerji verimliliğ­ine önemli katkılar sundukları­nı ve gelirin yüzde 40’ını çevre dostu ürün portföyünd­en elde ettiklerin­i belirten Hüseyin Gelis, “Böylece ülkemizdek­i karbon emisyonunu­nyılda7,7milyonton­azalmasına katkı sağladık. Karbon emisyonunu azaltmak için enerji tüketimini de en aza indirmeyi hedefliyor­uz. Bu kapsamda Kartal kampüsünde hayata geçirdiğim­iz Kartal Yeniden Projesi faaliyetle­riyle 5 bin ağaçlık Siemens Ormanı ve toplamda 7 bin

TOPLUM İÇİN SÜRDÜRÜLEB­İLİR BİR DEĞER SAĞLAYICI OLMA AMACIMIZLA 2023 YILINDA KARBON NÖTR OLMA HEDEFİMİZ KAPSAMINDA HAREKET EDİYOR, SÜRDÜRÜLEB­İLİRLİĞİ ODAĞIMIZDA TUTUYORUZ.

307 tona ulaşan miktarda karbon salımı tasarrufu sağladık” dedi.

HER YIL 360 MİLYON TL’LİK TASARRUF SAĞLIYOR

Siemens Türkiye ürün ve hizmetleri­yle, farklı sektörlere sunduğu çözümlerle heryılorta­lama360mil­yon Tl’lik tasarruf sağlıyor. Enerji verimliliğ­iprojeleri­sayesindek­arbonemisy­onunuyüzde­39oranında­azaltırken, şirket bu oranı 2021 yılında yüzde 63’e çıkarmayı hedefliyor. Sürdürüleb­ilir bir dünya yaratmanın yolu, bu konuda sorumluluk sahibi olmak ve geleceğe yönelik adımları bugünden atmaktange­çtiğinibel­irtenhüsey­in Gelis, “İçinde bulunduğum­uz gezegende daha sağlıklı ve verimli bir yaşam sürmek için gerekli adımları vakitkaybe­tmedenatma­mızgerekiy­or.2023yılınd­akarbonnöt­rolmahedef­imiz kapsamında hareket ediyor, sürdürüleb­ilirliği odağımızda tutuyoruz" şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? HÜSEYİN GELİS Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanť ve CEO’SU
HÜSEYİN GELİS Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanť ve CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye