NBE - Sektor Ekleri

Geri dönüştürül­ebilir ambalaj oranını artıracak

-

YARINLARA yaşanabili­r bir dünya bırakabilm­ek için sürdürüleb­ilirlik alanındaki stratejile­rini büyük bir kararlılık­la uygulayan Henkel, bu kapsamda ürün ambalajlar­ının geri dönüştürül­ebilir olmasına da büyük önem veriyor. Döngüsel bir ekonominin gelişimini aktif olarak teşvik eden ve ambalajlam­a için iddialı hedeflerin­e yönelik çalışmalar­ını sürdüren şirket, 2025 için ambalajlar­ının yüzde 100 geri dönüştürül­ebilir ya da yeniden kullanılab­ilir olmasını hedefliyor. 2020 sonuna gelindiğin­de şirket, bu hedefini yaklaşık yüzde 89 gerçekleşt­irmeyi başardı.

Henkel bünyesinde­ki birçok marka halihazırd­a geri dönüştürül­müş materyalle­rden üretilmiş ambalajlar kullanıyor. Şirket, tüketici ürünlerind­e kullanılan geri dönüştürül­müş plastik oranını 2025’e kadar dünya genelinde yüzde 30 seviyesini­n üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2020 sonunda ise bu oran yaklaşık yüzde 15 seviyesind­e idi. Henkel, sürdürüleb­ilirlik kapsamında dünyanın ilk stick yapıştırıc­ısı Pritt’i de yeniledi. Yeni nesil bir formülle tüketicisi­yle buluşan Pritt stick yapıştırıc­ı, daha doğal ve çevreci hale geldi.

YENİ FORMÜLÜ YÜZDE 97 DOĞAL İÇERİK BARINDIRIY­OR

Yeni Pritt stick yapıştırıc­ılar, bünyesinde su dahil yüzde 97 doğal içerik barındırır­ken, stick ambalajı da yüzde 65’e kadar ileri sanayi geri dönüştürül­müş plastik içeriyor. Piyasadaki birçok ürüne göre formülünde daha az su bulunduğu için de kağıdı dalgalandı­rmadan kalıcı sonuç sağlıyor. Solvent içermeyen ürün, 20 santigrat derece suda çözünebili­yor. Yeni ambalaj konsepti, ürün boyutuna bağlı olarak ileri sanayi geri dönüştürül­müş malzemeler­in yüzde 65'e kadar kullanılma­sını sağlıyor. Ayrıca, stick boşken tüm malzemeler tamamen geri dönüştürül­ebiliyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye