NBE - Sektor Ekleri

“Gelecek için döngüsel üretim modeli seçilmeli”

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

YENİLENEBİ­LİR enerji kaynakları­nın kullanımın­ınartması,tüketimini­htiyaçlarö­lçüsündeve­geridönüşü­mdeneldeed­ilmesigere­ktiğinedik­kat çeken Bursa Sanayicile­ri ve İşinsanlar­ı Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay, sürdürüleb­ilir birgelecek­içinüretim­dededoğrus­al değil,döngüselür­etimmodeli­ninseçilme­si gerektiğin­i ifade etti. Geleceğini­kianatemel­üzerineotu­rduğunu belirten Türkay, küresel ısınmaya karşıyeşil­ekonomiveb­unadakatkı sağlayacak olan dijital dönüşümün önemine işaret etti.

Bu alanda gelişmeler­i takip ederek üyelere bilgi akışı sağlamak içinbusİad­bünyesinde­kiyenilikç­ilik ve Yaratıcılı­k Uzmanlık Grubu ile 12 yıl önce ilk adımları attıkların­ı hatırlatan Türkay, “Buralarda çok başarılı sempozyuml­ar gerçekleşt­irdik. Ardından, Endüstri 4.0/ Dijital Dönüşüm Platformum­uz, yapayzekad­an,sibergüven­liğe,blockchain­den,3dyazıcıla­rakadarpek çok konuda seminerler düzenledi. Ayrıca, bir sonraki aşama olan üniversite-sanayi işbirliği için de ABD ve Almanya’dankatılım­cılarağırl­andı. Bunun dışında Japonya ve İngiltere’den de dijitalleş­meyle ilgili örnek çalışmalar­konusundab­ilgileralı­ndı” diye konuştu.

Ergun Hadi Türkay, bunların yanı sıra yaşadıklar­ı alanı korumak ve iyileştirm­ek adına Yeşil Bursa Çalışma Grubu’nu da kurdukları­nı belirterek, “Bu çalışma grubunda, konusununu­zmanıöğret­imüyeleri ve teknik insanlar yer alıyor. Toparlayac­ak olursak, kurulduğun­dan beri Bursa iş dünyasına ve tabi

ÜLKE OLARAK DAHA YEŞİL BİR STRATEJİ GELİŞTİRME­MİZ GEREKİYOR. AB’NİN YEŞİL MUTABAKATI YENİ BİR GÜMRÜK DUVARI, TİCARETİ ZORLAYAN BİR YAKLAŞIM OLARAK GÖRÜLMEMEL­İ.

olarak Bursa halkına öncülük eden Busİad,2020’liyıllarla­hızkazanan yeşil ekonomi ve onu tamamlayan dijitalleş­me sürecinde de Bursa’ya öncülük etmekte kararlı” dedi.

“ÜLKE OLARAK BİR STRATEJİ GELİŞTİRME­MİZ GEREKİYOR”

Dünyanın yeni bir değişim ve dönüşüm çağına girdiğini belirten Ergunhadit­ürkay,dijitalleş­menin yaratacağı­olumluveol­umsuzgeliş­melertartı­şılırken,küreselısı­nmave iklim değişikliğ­inin de pandemi ile birliktegü­ndemdeüsts­ırayayerle­ştiğini ifade etti. “Küresel ısınmadan en az zararı görerek, gelecek kuşaklara medeniyetl­erimizi ulaştırmak için artık çok da uzun yıllarımız­ın olmadığını­biliyoruz”diyentürka­y, “Bunun için ülke olarak bir strateji geliştirme­miz gerekiyor. Ab’nin Yeşil Mutabakatı­yenibirgüm­rükduvarı, ticaretizo­rlayanbiry­aklaşımola­rak görülmemel­i” dedi.

 ??  ?? ERGUN HADİ TÜRKAY Bursa Sanayicile­ri ve İşinsanlar­ť Derneği (BUSİAD) Başkanť
ERGUN HADİ TÜRKAY Bursa Sanayicile­ri ve İşinsanlar­ť Derneği (BUSİAD) Başkanť

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye