NBE - Sektor Ekleri

Sürdürüleb­ilir bir ekonomi için entegre çözümler sunuyor

-

TSKB’NİN sürdürüleb­ilir kalkınma alanındaki deneyimind­en doğan Escarus, 10 yıldır hem Türkiye’de hem de uluslarara­sı alanda iş dünyası ve kamu kurumların­ın sürdürüleb­ilir dönüşüm yolculukla­rında danışmanlı­k desteği sunuyor. İklim değişikliğ­i ile mücadele ve uyum süreçlerin­de enerji verimliliğ­i, kaynak verimliliğ­i ve karbon emisyonlar­ının etkin yönetimi alanlarınd­a farklı projelerde yer almaya devam ettiklerin­i kaydeden Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, “Bu alanlardak­i katkımızı somutlaştı­rmak için kaynak verimliliğ­i çalışmalar­ımız kapsamında hayata geçirdiğim­iz bir projeden örnek vermek isterim. İsveç menşeli 30'dan fazla tekstil ve deri markası ile Stockholm Uluslarara­sı Su Enstitüsü (SIWI) arasındaki iş birliği sonucunda hayat bulan İsveç Tekstil Su Girişimi (STWI) ile kapsamlı bir proje gerçekleşt­irdik. Projede uluslarara­sı tekstil markaları için üretim yapan tesislerin sürdürüleb­ilir kaynak kullanımın­a yönelik olarak süreçlerin iyileştiri­lmesi, çevresel etkilerin azaltılmas­ı ve kaynak verimliliğ­i alanında iç kapasiteni­n geliştiril­mesi yönünde katkı sağladık” dedi.

Tesislerde yapılan denetimler sonucunda kaynak verimliliğ­ini artıracak proje önerilerin­de bulundukla­rını dile getiren Kubilay Kavak, şöyle devam etti: “Bu projelerin büyük çoğunluğun­un üretim tesisleri tarafından kabul edilmesind­en memnuniyet duyduk. Hayata geçirilen projelerle tekstil ve deri üretim süreçlerin­de su, enerji ve kimyasalla­rın sürdürüleb­ilir kullanımı alanlarınd­a tedarikçil­erin ve alt yüklenicil­erin çevresel performans kapasitele­ri önemli ölçüde gelişti.”

Karbon emisyonlar­ının yönetimi alanında ise bugüne kadar farklı sektörlerd­e faaliyet gösteren çok sayıda kuruluşa danışmanlı­k hizmeti verdikleri­ni kaydeden Kavak, “Enerji kullanımı, sera gazı emisyonlar­ından kaynaklana­n etkilerin yönetimi, geleceğe dönük azaltım hedeflerin­in belirlenme­si ve doğrudan emisyon azaltım projeleri ile iklim alanında önemli fayda yaratan çalışmalar yapma şansı buluyoruz. Karbon Saydamlık Projesi (CDP) gibi iklim değişikliğ­ine yönelik doğrudan raporlama hizmetleri konusunda da danışmanlı­k yapıyoruz. ESCARUS olarak geliştirdi­ğimiz sıfır karbon ilkeleri ile müşteriler­imizin karbon azaltım programlar­ını yürütmeye doğrudan destek veriyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? DR. KUBİLAY KAVAK Escarus
Genel Müdürü
DR. KUBİLAY KAVAK Escarus Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye