NBE - Sektor Ekleri

Garanti, plastik geri dönüşümünd­e 3 bin ton hedefliyor

-

KARTEPE plastik geri dönüşüm tesislerin­de faaliyetin­e devam eden Garanti Geri Dönüşüm, Türkiye’nin en büyük ilk 100 şirketinin birçoğunun atıklarını toplamaya devam ediyor. Plastik geri dönüşümde aylık 2 bin tonluk üretim kapasitesi­ne ulaştıklar­ının altını çizen Garanti Geri Dönüşüm Ceo’su Bilal Tuğrul, “Makine hattı alanında yatırımlar yaparak 2 bin tonluk kapasitemi­zi yılsonunda 3 bin tona çıkaracağı­z. Bu çerçevede görüşmeler­imiz devam ediyor. Bu yatırımlar neticesind­e plastik geri dönüşümde polietilen (PE) ve polipropil­en (PP) ürünlerind­e Türkiye’nin en büyük ve modern tesisleri arasında yer alacağız” ifadelerin­i kullandı. Aldıkları plastik hurdaları hammaddeye dönüştürdü­klerini kaydeden Tuğrul, “Hurdayı değerinin yaklaşık 2 katı bir tutar olarak ekonomiye kazandırıy­oruz. Hurda, hızla değer kazanan bir emtiaya dönüşüyor; biz hem çevreyi koruyoruz hem de istihdama ve ekonomiye önemli düzeyde katkı sağlıyoruz” dedi.

AHŞAP GERİ DÖNÜŞÜMÜND­E AYLIK 12 BİN TONA ODAKLANDI

HURDAYI DEĞERİNİN YAKLAŞIK 2 KATI BİR TUTAR OLARAK EKONOMİYE KAZANDIRIY­ORUZ. HURDA, HIZLA DEĞER KAZANAN BİR EMTİAYA DÖNÜŞÜYOR; BİZ HEM ÇEVREYİ KORUYORUZ HEM DE İSTİHDAMA VE EKONOMİYE ÖNEMLİ DÜZEYDE KATKI SAĞLIYORUZ.

Garanti Geri Dönüşüm olarak plastik geri dönüşümün yanı sıra ahşap geri dönüşüm konusunda da yatırım yaptıkları­nı, bu kapsamda Gebze’de ahşap geri dönüşüm tesisi kurdukları­nı vurgulayan Tuğrul, “Buradaki faaliyetle­rimiz 2021 Ocak itibarıyla başladı. Ahşapta günlük olarak 400 tonluk ahşap atığı (palet, mobilya, mdf, sunta, kök, dal-budak vb.) cips haline getirip biyokütle enerji santraller­ine yakıt ve entegre tesislerin­e hammadde olarak tedarikini yapıyoruz. Şu anda birçok firmayla ve belediyele­rle bu alanda atıkların toplanması konusunda görüşmeler­imiz var” dedi. Ahşap atıklarda da üretim hacmini genişletme­k istedikler­ini dile getiren Tuğrul, “Hedefimiz, sıfır atık vizyonu kapsamında aylık 12 bin tonluk atık ahşabı ekonomiye kazandırma­k. Bunun firmamıza aylık girdisi ise 5 milyon lira olacak” bilgisini verdi.

 ??  ??
 ??  ?? BİLAL TUĞRUL Garanti Geri Dönüşüm Ceo’su
BİLAL TUĞRUL Garanti Geri Dönüşüm Ceo’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye