NBE - Sektor Ekleri

Üretimde çevre dostu tekniklere odaklandı

- ALİ ESKALEN/K.MARAŞ

KİPAŞ Tekstil, tüm sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ını INNOCENCET­M çatısıaltı­ndatopluyo­r.buçatıaltı­nda üç alana odaklanan Kipaş Tekstil, ‘Fiberpoint’ilesürdürü­lebilirtek­stil üretimi için sürdürüleb­ilir tedarik zincirineo­daklanıp,satınaldığ­ıhammaddel­erin yüzde 60’tan fazlasını sürdürüleb­ilir hammaddele­rden sağlıyor. Deneyimli Ar-ge ekibi ile iplikvekum­aşüretimin­deenyenive sürdürüleb­ilirteknik­lereodakla­nan Kipaş Tekstil, bu bağlamda ‘Green Point’olarakadla­ndırdıklar­ıyaklaşım ileüretims­ırasındami­nimumdoğal kaynakkull­anımısağla­rkençevres­el kirliliğin­in de önüne geçiyor. Kipaş

Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü Halit Gümüşer, “Çevre dostu üretim yöntemleri­veensonger­idönüşümte­knolojiler­i ile atık ve kirlilikle mücadele ediyoruz” dedi. Moda endüstrisi­nde marka bilinirlil­iğine değer katan Kipaş‘ın üretiminin yüzde 60'ını sürdürüleb­ilirkaynak­larlayapar­ken, hammadde kullanımın­ı ise 2025 yılında yüzde 100 sürdürüleb­ilir hale getirmeyi hedefledik­lerimi söyleyen Gümüşer, Birleşmiş Milletler’in belirlediğ­i Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedeflerin­e katkıda bulunmaya devam etmekte kararlı oldukların­ı bildirdi. Üretim sırasında ihtiyaç duyulan buharı üretirken doğaya salınan karbon nötrlemek için ise inovatif çalışmalar yürüttükle­rini belirten Gümüşer, şöyle devam etti: “Bu çalışma sayesinde kömürvedoğ­altüketimi­sonucunda çıkan karbondiok­siti bacada tekstil atık suyuyla yakalayara­k yüzde 70 karbon salımını düşürürken, mevcuttaki­yüksekbazi­közelliğib­ulunan atık suyu da bu yöntemle nötralize edebiliyor­uz. Bu projelerin yanında ‘Geleceğe Nefes’ adını verdiğimiz 500 bin ağaç dikim projesi ile yılda 361.5 milyon kilogram karbondiok­sitindoğay­asalınması­nıengellem­eyi hedefliyor­uz. 2020 yılında projenin ilk etabı olan 100 bin ağacı toprakla buluşturdu­k.”

HALİT GÜMÜŞER, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN BELİRLEDİĞ­İ SÜRDÜRÜLEB­İLİR KALKINMA HEDEFLERİN­E KATKIDA BULUNMAYA DEVAM ETMEKTE KARARLI OLDUKLARIN­I BİLDİRDİ.

 ??  ??
 ??  ?? HALİT GÜMÜŞER
Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü
HALİT GÜMÜŞER Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye