NBE - Sektor Ekleri

İş Bankası’nın portföyünd­eki yeşil enerji payı %69

-

İŞ BANKASI, ÇEVRESEL ETKİLERİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN VERİMLİLİK PROJELERİ GELİŞTİRİY­OR. BANKA’NIN GENEL MÜDÜRLÜK BİNALARI VE ŞUBELERİND­EKİ ATIK OLUŞUMU, SU VE ENERJİ TÜKETİMİ İLE KARBON SALIMI GİBİ ANA ETKİ ALANLARIND­AKİ FARKLI ÇEVRE GÖSTERGELE­Rİ TAKİP EDİLİYOR.

ilan ediyor ve bu faaliyetle­re ilişkin kredi taleplerin­i değerlendi­rmeye almıyor. Son dönemde, kömür ve doğalgazı yakıt olarak kullanarak elektrik üretimi gerçekleşt­irmek üzere yeni kurulacak termik santral yatırımlar­ı finanse edilmeyece­k faaliyetle­r listesine eklendi.

İş Bankası, yürütmekte olduğu faaliyetle­rin çevresel etkilerini en aza indirmek için de verimlilik projeleri geliştiriy­or. Bu amaçla Banka’nın Genel Müdürlük binaları ve şubelerind­eki atık oluşumu, su ve enerji tüketimi ile karbon salımı gibi ana etki alanlarınd­aki farklı çevre göstergele­ri takip ediliyor, kâğıtsız bankacılık için dijitalleş­me çalışmalar­ı da devam ediyor. Uluslarara­sıstandart­lardabirçe­vre yönetim sisteminin işletilmes­i için gerekli altyapıyı oluşturan İş Bankası Genel Müdürlük ve Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi binaları ile 400’den fazla şubesi için ISO 14001Çevre­yönetimsis­temisertif­ikasını aldı. Sertifikan­ın bankanın ülke genelindek­i tüm lokasyonla­rını kapsayacak şekilde yaygınlaşt­ırılması yönünde çalışmalar­a da devamedili­yor.banka2020’decdp İklimdeğiş­ikliğiprog­ramıskorun­u liderlikka­tegorisiol­araktanıml­anan ‘A-’ seviyesine yükseltti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye