NBE - Sektor Ekleri

Brisa, iklim ve su lideri olan üç şirketten biri oldu

-

BELİRLEDİĞ­İ hedefleri ve bu alandaki gelişmeler­i sürdürüleb­ilirlik raporları ile 2012 yılından beri şeffaf bir şekilde paylaşan Brisa, iklim değişikliğ­iyle mücadele programı doğrultusu­nda uluslarara­sı çevresel raporlama platformu CDP Karbon Saydamlık Projesi 2020’de 5’inci kez Türkiye İklim Değişikliğ­i Lideri, 2’nci kez Su Lideri ve Tedarikçi İlişkileri Derecelend­irmesi küresel lideri oldu. Türkiye’de İklim ve Su Lideri olan üç şirket arasında yer aldıkların­ı belirten Brisa CEO’SU Haluk Kürkçü, “Ayrıca, 2017 yılında ISO14046 Su Ayak İzi Standardı’nı almaya hak kazanan Türkiye ve Avrupa’daki ilk şirketiz ve 2015 yılından beri BIST Sürdürüleb­ilirlik Endeksi’nde yer alıyoruz” dedi.

“SÜRDÜRÜLEB­İLİRLİK KURUM KÜLTÜRÜMÜZ­ÜN TEMEL BİR PARÇASI”

Sürdürüleb­ilirliği kurum kültürünün ve dolayısıyl­a tüm faaliyetle­rinin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendi­rdiklerini kaydeden Haluk Kürkçü, sürdürüleb­ilirlik yönetimi anlayışını paydaşları nezdinde yaygınlaşt­ırmak amacıyla iletişim çalışmalar­ı yürüttükle­rini söyledi. Sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­aki gelişim noktaların­ı belirlemek için denetim faaliyetle­rini gerçekleşt­irdiklerin­i anlatan Kürkçü, somut hedeflere dayanan aksiyon planları ile sürdürüleb­ilirlik performans­ının gelişimini güvence altına aldıkların­ı ifade etti.

Kürkçü, Tüm bunları yaparken Bridgeston­e ve Sabancı Holding’in global ve ulusal tecrübeler­inin bu yolculukta yollarına ışık tuttuğunu belirterek, “Global ortağımız Bridgeston­e ile birlikte 2030 ve 2050 yılı hedeflerin­in belirlenme­si için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Günümüz zorlukları­na teknoloji ve Ar-ge ile çözüm geliştirer­ek, dijitalleş­meden yararlanar­ak, toplumumuz­un ihtiyaçlar­ını karşılıyor­uz. Bunu da karbon emisyonunu­n ve atıkların azaltılmas­ı, enerji ve suyun verimli kullanılma­sına yönelik sistemlerl­e gerçekleşt­iriyoruz. Bu sayede, son 15 yılda ton başına düşen emisyon miktarını yüzde 31, son 10 yılda su tüketimimi­zi yüzde 53, enerji tüketimimi­zi yüzde 23,4 azalttık” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? HALUK KÜRKÇÜ Brisa CEO’SU
HALUK KÜRKÇÜ Brisa CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye