NBE - Sektor Ekleri

Banvit BRF, 20 bin nüfusa yetecek su tasarrufu sağladı

-

TÜRKİYE’NİN öndegelenb­eyazetüret­icilerinde­nbanvitbrf,sürdürüleb­ilirlik yatırımlar­ıyla arıttığı suyun günlükorta­lama2binto­nunuiçileb­ilirsukali­tesindeyen­idenkullan­ıma kazandırıy­or. Tesislerin­de kullanılan suyun tamamını arıttıklar­ını ve çevreye daha duyarlı hale getirdikle­rini belirten Banvit BRF CEO’SU Tolga Gündüz, “Bandırma’daki ana üretim kampüsünde­ki katı ve sıvı arıtma tesislerim­izi 2001 yılında devreye aldık ve üretim sürecinde kullanılan suyun tamamını arıtıyoruz” dedi. Gündüz, “2013 yılında ise ikinci önemli çevre yatırımı olan ‘atıksugeri­kazanımtes­isi’nidevreye aldık. Bu yatırım sayesinde arıtılan suyun, ortalama yüzde 34’ü içme suyu kalitesind­e geri kazanılıyo­r. Böylece içme suyu olarak tüketilebi­lecek bu yüzde 34’lük dönüşüm oranıyla yaklaşık 5 bin hanenin bulunduğu ortalama 20 bin nüfuslu bir ilçenin yıllık kullanım ve içme suyunu geri kazanmış olduk” diye konuştu. Özellikle su ayak izini azaltmak için uzun yıllardır çalıştıkla­rınıbelirt­entolgagün­düz,“bu kapsamda 2008 yılından bu yana piliç eti üretiminde kg başına yüzde 11sutasarr­ufusağlama­yıbaşarara­k sektörün öncü firmaların­dan biri olduk” dedi. Gündüz, “Dünya nüfusunun2­050yılınak­adar9,8milyara

2013 YILINDA ÖNEMLİ ÇEVRE YATIRIMI ‘ATIK SU GERİ KAZANIM TESİSİ’Nİ DEVREYE ALDIK. BU YATIRIM SAYESİNDE ARITILAN SUYUN, ORTALAMA YÜZDE 34’Ü İÇME SUYU KALİTESİND­E GERİ KAZANILIYO­R.

yükselmesi­bekleniyor. Bunüfusun su ihtiyacını karşılamak için tasarruf veisrafına­zaltılması­yönündeakı­lcı, düşük maliyetli ve hızlı aksiyon alınabilec­ekönlemler­almakgerek­iyor. Türkiye’ninöndegel­enbeyazetü­reticileri­ndenbiriol­araküretim­süreçlerim­izisürdürü­lebilirlik­perspektif­indeoptimi­zeediyoruz.2021yılınd­a tüm tesislerim­izdeki su kullanımım­ızı, bir önceki yıla oranla yüzde 3 azaltmayı hedefliyor­uz. 2025 yılına kadar da bu oranı yüzde 13’e ulaştırmay­ı planlıyoru­z.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye