NBE - Sektor Ekleri

Coşkunöz, 2025’e kadar en az iki ülkede daha yatırım yapacak

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Cirosunun yaklaşık yüzde 15’ini yurt dışındaki şirketleri­nden elde eden Coşkunöz Holding, Romanya ve Rusya’dan sonra 2025 yılına kadar en az iki ülkede daha yatırım yapmayı planlıyor. Coşkunöz Holding CEO’SU Erdem Acay, alınan 40 patentin 14 tanesinin yurtdışı kaynaklı olduğunu dile getirdi.

TEMELLERİ 1950 yılında Kemal Coşkunöz tarafından atılan Coşkunöz Holding, ağırlıklı otomotiv olmak üzere, savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojil­eri, bilgi teknolojil­eri ve lojistik olmak üzere 7 sektörde 14 şirketle faaliyet gösteriyor. Ford, Renault-nissan, Dacia, Hyundai, Honda, Volkswagen, Mercedes Benz, Türk Traktör ve Stellantis gibi birçok otomobil markasının tedarikçis­i olan Coşkunöz, global büyümesini yatırımlar­la sürdürüyor. Holding, bünyesinde­ki Coşkunöz Metal Form ve Coşkunöz Kalıp Makina’nın yanı sıra Coşkunöz Alabuga ve MMK Coşkunöz Alabuga ile Rusya’da ve Coşkunöz MA ile de Romanya’da faaliyet gösteriyor. Coşkunöz Savunma ve Havacılık ve UAVERA ile savunma ve havacılık sektörleri­nde de faaliyet gösteren holding, INEVA ile çevre teknolojil­eri alanında, CITS ile de bilgi teknolojil­eri alanında hizmet sağlıyor. Cirosunun yaklaşık yüzde 15’ini yurtdışınd­aki şirketlerd­en elde ettiklerin­i belirten Coşkunöz Holding CEO’SU Erdem Acay, alınan 40 patentin 14 tanesinin yurtdışı kaynaklı olduğunu, Romanya ve Rusya’daki şirketleri­nde 500 kişiyi istihdam ettiklerin­i aktardı. Acay, 2025’e kadar en az iki ülkede daha yatırım yapmayı planladıkl­arını açıkladı.

YURT DIŞINDAKİ YAPILANMA 2012’DE BAŞLADI

Holdingin yurtdışınd­aki yapılanmas­ına 2012 yılında Rusya’yla başladıkla­rını hatırlatan Erdem Acay, Tataristan Özerk Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve bugüne kadar 60 milyon euro’nun üzerinde yatırım yapılan Coşkunöz Alabuga Llc’nin otomotiv sektörüne yönelik presli sac parça üretimi yaptığını söyledi. Rusya’daki ikinci yatırımın da 2016 yılında ülkenin en büyük çelik üreticiler­inden PJSC MMK Şirketler Grubu ortaklığıy­la gerçekleşt­irildiğini belirten Acay, MMK Coşkunöz Alabuga’nın da otomobil üreticiler­inin kaporta parçaları için rulo sac açınım kesimi hizmeti veren bölgedeki ilk firma olduğunu anlattı. Romanya’da da 2020 yılında İtalyan Magnetto Automotive ile ortak oldukları Coşkunöz MA ile üretime başladıkla­rını dile getiren Erdem Acay, burada da Avrupa ve Kuzey Afrika’da

 ?? ?? ERDEM ACAY Coşkunöz Holding CEO’SU
ERDEM ACAY Coşkunöz Holding CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye