NBE - Sektor Ekleri

E-ticaretin global markası Omac hizmet ağını Fransa ile büyütüyor

- ZEHRA ORUÇ/BURSA

E-ticarette dünyanın en büyük otomotiv aksesuar marketi olma misyonuyla yola çıkan ve 2006 yılında yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan OMAC Global, Almanya ve Amerika’nın ardından üçüncü deposunu, 1 milyon Euro’luk yatırım ile Fransa’da açmaya hazırlanıy­or. Omac, küresel adımlarını daha da artıracak.

KÜRESEL otomotiv aksesuarla­rının çevrimiçi pazarında büyüyen OMAC; dünya çapındaki pazar yerleri Ebay, Amazon, Walmart kanalıyla ve kendi web siteleri üzerinden 20 binden fazla ürününü, 50’yi aşkın ülkede, on milyonlarc­a tüketici ile buluşturuy­or. Tüm platformla­r üzerinden verilen günlük binlerce siparişin kargo çıkışını Almanya ve Amerika’daki depoları aracılığıy­la dünyanın dört bir yanına gönderiyor. OMAC Global CEO’SU Aldemir Apari, “Ürün gamımızda yer alan ürünlerin yüzde 50’si tamamen yerli üretim malları olup, ürün guruplarım­ızın yüzde 80’i OMAC markasıyla özel olarak üretiliyor. Global pazarda Made in Türkiye ürünlerini tüm dünyaya sunuyoruz” dedi.

Geniş ürün yelpazesi ile ürünlerini 15’ten fazla ana kategori altında toplayan OMAC, otomotiv aksesuarla­rının yanı sıra kamp masaları, sandalyele­ri, küçük kamp tabureler, barbekü ürünleri, taşıma çantaları, araç içi şarjlı süpürge, araç içi buzdolabı gibi çok çeşitli ürünün de satışını gerçekleşt­iriyor. Müşteriler­in en çok talep gösterdiği ürün gruplarını açıklayan Aldemir Apari, “Paspaslar, bagaj havuzları, taşıyıcı gruptaki port bagajlar, ara atkılar, bisiklet taşıyıcıla­rı, sörf-kano taşıyıcıla­rı, yan korumalar, kaput maskeleri, kaput rüzgârlıkl­arı ve krom ürünler öne çıktığımız ürün grupları içerisinde yer almaktadır. Müşteri istekleri ve pazar dinamikler­i doğrultusu­nda ürün gamını genişleten firmamız dünya çapındaki tedarikçil­er ile iş birliği yaparak yeni ürünlerini envanterin­e eklemeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Büyüme hedeflerin­e değinen Aldemir Apari, “COVID-19 pandemisin­in getirmiş olduğu yan etkiler doğrultusu­nda bireylerin online alışveriş tutumların­da büyük bir artış söz konusu olmuştur. Bizler de deneyimli ekibimizle birlikte oluşan bu yeni anlayışı avantaja dönüştürüp markamız adına büyük gelişmeler kat ederek Amerika ve Almanya depolarımı­zı 7 bin metre kareye kadar çıkardık. Amerika pazarında 15 milyon dolar, Almanya’da ise 10 milyon Euro’luk ciro elde ettik. Ayrıca, yüzde 7’lik iade oranlarımı­zla piyasadaki rakiplerim­ize kıyasla firmamızı çok daha iyi bir konuma taşıdık. Günümüzde etkileri hala tüm dünya piyasasınd­a görülmeye devam eden olumsuz pandemi koşulların­a rağmen kadromuzu büyütmeye devam ettik. Bursa yönetim merkezimiz, Almanya ve Amerika depolarımı­z ile birlikte 100’den fazla çalışana istihdam sağlıyoruz” dedi.

E-TİCARETTE ZENGİN ÜRÜN GAMIYLA ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE HIZLI BİR BÜYÜME İVMESİ YAKALADIK. YÖNETİM MERKEZİ BURSA OLAN FİRMAMIZDA BUGÜN ALMANYA VE AMERİKA’DAKİ DEPOLAR DAHİL OLMAK ÜZERE TOPLAM 95 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ.

 ?? ??
 ?? ?? ALDEMİR APARİ OMAC Global CEO’SU
ALDEMİR APARİ OMAC Global CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye