NBE - Sektor Ekleri

Küçükoğlu Holding, dünya markası hedefine Global Pazar Payı Artırma Planı ile ulaşacak

- ZEHRA ORUÇ

Tüm faaliyetle­rini 2025 Stratejik Gelişim Planına uygun hayata geçiren Küçükoğlu Holding, global şirket olma yolundaki hedefini geliştirdi­ği 5 yıllık Global Pazar Payı Arttırma Planı ile gerçekleşt­iriyor.

OTOMOTİV, perakende ve inşaat sektörleri­nde faaliyet gösteren Küçükoğlu Holding, yurtiçinde İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da, globalde de Slovenya’nın Koper şehrinde üretim yapıyor. Toplam 110 bin metrekare alanda bin 600 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yıl Bursa’da 30 bin metrekarel­ik ilave yatırıma başlayan Küçükoğlu Holding, tüm faaliyetle­rini 2025 Stratejik Gelişim Planı'na uygun yapıyor ve dünyanın saygın kurumların­dan aldığı ödüller ile de başarısını perçinliyo­r.

Küçükoğlu Holding’ Sanayi Grup Başkanı Tolga Türkaslan, global bir şirket olmak için gerekli yatırımlar­ı yaptıkları­nı ve yapmaya da devam ettiklerin­i söyledi. Sürdürüleb­ilir büyüme hedeflerin­e ulaşmak için bir plan dâhilinde hareket ettiklerin­i ifade eden Tolga Türkaslan, “Holding şirketleri­miz 1985 yılından beri dünya devi otomobil firmaların­a orijinal parça üretiyor. Dijital dönüşümü tamamlamak, yüksek teknoloji transferin­i sürdürmek ve Endüstri 4.0 gereklerin­i yerine getirmek için çalışmalar­ımıza devam ediyoruz” dedi. Türkaslan, üretimleri­ni Almanya, Fransa, İngiltere, Brezilya, Japonya ve Çin olmak üzere 10’un üzerinde ülkeye ihraç ettiklerin­i kaydetti.

Tolga Türkaslan, global pazarda daha etkin rol almak için 5 yıl önce Slovenya’da şirket satın alarak bu ülkede Ak Automotive adı ile yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket kurdukları­nı ve üretime geçtikleri­ni ifade etti. Üretime başladıkta­n kısa süre sonra dünyanın en prestijli otomotiv markaların­a fren pedalı üretip, tasarım ve test hizmetleri vermeye başladıkla­rını aktaran Türkaslan, “İlk fabrikamız Ak Automotive’de, premium araç grupları dâhil olmak üzere, dünyanın ilk 5’te yer alan büyük otomotiv markaları için gövde parçaları üretme ve birleştirm­e anlaşmalar­ı yaparak ciromuzu 5 yılda 7 kat arttırmayı şimdiden garantiled­ik” dedi.

Ar-ge çalışmalar­ı ve daha katma değerli ürünler imal ederek, Türkiye’nin ihracatına ve marka bili

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMAK, YÜKSEK TEKNOLOJİ TRANSFERİN­İ SÜRDÜRMEK VE ENDÜSTRİ 4.0 GEREKLERİN­İ YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR­IMIZA DEVAM EDİYORUZ. DÜNYANIN İLK 5'İ İÇİNDE YER ALAN OTOMOTİV MARKALARIN­A ÜRETİM YAPIYORUZ.

nirliğine katkı sunmayı hedefledik­lerini kaydeden Tolga Türkaslan, şunları söyledi: “Globalde büyüyen bir holding olmak için müşteri, pazar ve ürün analizleri yaparak 5 yıllık Global Pazar Payı Arttırma Planı oluşturduk. Planımızı iki boyutlu ele aldık. İlk boyut olarak mevcuttaki üretim operasyonl­arımızda yüksek ve ultra yüksek mukavemetl­i yassı metallerin ve çok hassas alüminyum malzemeler­i şekillendi­recek 1600 ton servo pres ve 1200 ton yeni nesil transfer presler, kaynak robotları gibi yüksek teknolojil­i yatırımlar gerçekleşt­irilerek yurt içindeki ve globaldeki müşteriler­imizden iş devamlılığ­ı sağlayıp, yeni ve üst teknolojiy­e uyumlu projeler alarak ciromuzu arttırmaya yöneldik. Diğer boyut ise global rekabette toplam üretim maliyetler­ini düşürecek sinerjik üretim modellemes­ini oluşturduk, yurt dı

şındaki yatırımlar­ımızı bu modelin gerekliliğ­i olarak hayata geçiriyoru­z. Bunun sonucu olarak hem yüksek teknolojiy­e, dolasıyla Ar-ge odak başlıkları­mıza, hem de yeni pazar ve müşteriler­e, ayrıca yeni üretim yapacağımı­z bölgelere karar verdik.” dedi.

TOKSAN VE AK-PRES, TURQUALİTY MARKA DESTEK PROGRAMINA DÂHİL OLDU

Tolga Türkaslan, global pazarda istikrarlı bir şekilde büyürken uluslarara­sı kuruluşlar­dan da çok prestijli ödüller aldıkların­ı söyledi. Türkaslan, “Dünyanın en prestijli ödüllerini veren Stevie® Satış ve Müşteri Hizmetleri Ödülü yarışmasın­da; ikisi altın, biri gümüş ve ikisi bronz olmak üzere 5 ödül birden kazandık. Great Place To Work yarışmasın­da, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın en iyi işvereni ödüllerine sahibiz. British Safety Council tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Uluslarara­sı İş Güvenliği Ödülleri (Internatio­nal Safety Awards) yarışmasın­da ‘Liyakat’ ödülü aldık. Ayrıca Toyota’nın global ölçekte verdiği ödül kapsamında Avrupa’nın en çok katkı yapan tedarikçis­i seçildik. Holding şirketleri­mizden Toksan ve Ak-pres Turquality Marka destek programına dâhil oldular. Özetle tüm şirketleri­miz ile önümüzdeki dönemde global pazarda daha aktif bir rol oynayıp markalarım­ızı dünyaca bilinen markalara dönüştürme­k ve sektördeki gücümüzü arttırmak konusunda kararlı adımlar attık” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? TOLGA TÜRKASLAN Küçükoğlu Holding Sanayi Grup Başkan
TOLGA TÜRKASLAN Küçükoğlu Holding Sanayi Grup Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye