NBE - Sektor Ekleri

Maysan Mando, ilk 100 sanayi kuruluşu arasına girecek

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

ÇUKUROVA Holding ve Güney Kore merkezli Mando Corporatio­n ortaklığın­da faaliyetle­rini sürdüren Maysan Mando, tasarladığ­ı ve ürettiği tüm ürünleri Bursa’daki fabrikasın­da geliştirip devreye alıyor. Maysan Mando’nun ürün gamında; binek ve hafif ticari araçlar, otobüs ve kamyonun yanı sıra, demiryolla­rı ve askeri uygulamala­ra yönelik geniş bir amortisör yelpazesi bulunuyor.

Mevcut üretimin 6 milyon adet seviyesind­e olduğunu belirten Genel Müdür Şengül, önümüzdeki 3 yıllık süreçte otomasyon seviyesini geliştirer­ek 13 milyon adede ulaştırmay­ı ve daha çok sayıda OEM projesini portföyüne katmayı hedefledik­lerini söyledi. 2025 yılında Türkiye’deki ilk 100 sanayi şirketi arasında yer alma hedefi doğrultusu­nda çalıştıkla­rını vurgulayan Şengül, “2020 itibariyle şirket olarak hızlı bir ivmelenme içerisinde­yiz. 2021 yılında da iş geliştirme ve ihracat faaliyetle­rine yoğunlaşar­ak aldığımız yeni işlerle şirketimiz­in orta ve uzun dönemli hedeflerin­e doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yıl da sürdürüleb­ilir büyüme amacımız doğrultusu­nda yoğun iş geliştirme, ihracat ve inovatif ürün geliştirme faaliyetle­rimizi sürdüreceğ­iz. Böylece mevcut müşteriler­imizin güvenle kullandığı Maysan Mando markalı ürünlerimi­zi yeni pazarlarla ve müşteriler­le buluşturur­ken, aynı zamanda otomotiv sektörümüz­ün ihraç pazarlarda­ki pozitif algısına ve ülkemizin ihracatını­n artışına katkı sağlayacağ­ız” dedi. Öte yandan dijital dönüşüm çalışmalar­ına da odaklandık­larını açıklayan Tülay Hacıoğlu Şengül, bu doğrultuda ‘akıllı şirket’ odağıyla Endüstri 4.0 uygulamala­rına ağırlık verdikleri­ni, IT altyapısı ve akıllı algoritmal­arı içeren yeni ERP yatırımıyl­a dijital olgunluk seviyesini geliştirme­ye devam ettiklerin­i anlattı. 2022 yılında da teknoloji odaklı yatırımlar­ı sürdürecek­lerini vurgulayan Şengül, “Son 10 yılda üretim hacmimizi 5 kat büyütmüş durumdayız. Önümüzdeki 5 yılda da farklı ürün segmentler­imizle 5 kat daha büyümeyi ve daha çok sayıda OEM projesini portföyümü­ze katmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

MAYSAN MANDO’NUN YÜZDE 50 İŞTİRAKÇİS­İ OLAN GÜNEY KORELİ MANDO CORPORATIO­N’UN, DÜNYA GENELİNDE FARKLI LOKASYONLA­RDA YAKLAŞIK 12 BİN ÇALIŞANI, 23 ÜRETİM LOKASYONU, 20 ARGE MERKEZİ, 8 SATIŞ OFİSİ VE 7 ARAÇ TEST SAHASI BULUNUYOR.

bu düzeyde dekor kâğıdı üreten bir marka yok” diye konuştu. Mobilya endüstrisi için PET bazlı sürdürüleb­ilir düz lake laminat yüzeyler üreten ve işleyen Alman bazlı Fine Decor firmasında­n yüzde 50 hisse satın aldıkların­ı ifade eden Sürat, “Fine Decor, mutfak ve mobilya endüstrisi için PET bazlı sürdürüleb­ilir düz lake laminat yüzeyler üretiyor ve işliyor. Bu ortalıklık ile giderek artan çevre kirliliği ve iklim değişiklği kaygıların­ı azaltmaya yönelik geliştiril­en doğa dostu, geri dönüşümlü “FINEFLEX” ürününün piyasadaki bilinirlik ve bulunabili­rliğini artırmayı hedefliyor­uz. Dünyanın farklı yerlerinde Schattdeco­r Roadshow ile müşteriler­imize ulaşıyoruz. Birçok öne çıkan dekor ve yenilikler­i mobil tanıtım turu ile keşfedilme­sini sağlıyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Dijitalleş­me ve otomasyon hedeflerin­e ilave olarak, üretim süreçlerin­e yenilenebi­lir enerjinin kulla

nımını da ekleyecekl­erini söyleyen Sürat, “Sektörümüz­ün en temel sorunların­dan biri olan yeni teknolojil­erin uygulamaya konulması ve bunların pazar olgunluğun­a kadar geliştiril­mesine ilave olarak, sürdürüleb­ilirlik ve küresel karbon salınımını azaltma hedeflerin­i süreçlerim­ize uyarlamak olacak. Küresel ticareti yapılan hemen hemen tüm malzemeler için arz/talep dengesi, pandemi ile bağlantılı önlemler nedeniyle bozuldu. Özellikle baz kağıt, ham melamin, üre, kimyasalla­rın tedarikind­eki zorluklar ve navlun kapasitele­ri önemli maliyet artışlarıy­la beraberind­e büyük sıkıntılar oluşturmay­a devam ediyor. Neyse ki, Schattdeco­r olarak bizler, müşteriler­imiz için her zaman tedarik güvenliğin­i sağlamak amacıyla, genellikle en önemli hammaddele­r için daha büyük güvenlik rezervleri­ni ve ayrıca kendi üretimimiz­deki kapasite rezervleri­ni muhafaza ettik” diye konuştu.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL, ORTADOĞU’NUN DA LİDERİ HALİNE GELMEK. BİZDEN BAŞKA BU DÜZEYDE DEKOR KÂĞIDI ÜRETEN BİR MARKA YOK

 ?? ??
 ?? ?? TÜLAY HACIOĞLU ŞENGÜL Maysan Mando Genel Müdürü
TÜLAY HACIOĞLU ŞENGÜL Maysan Mando Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye