NBE - Sektor Ekleri

Avacert, müşteriler­inin tanınırlığ­ını globalde de destekliyo­r

- ZEHRA ORUÇ/BURSA

‘YATIRIM yerli, akreditasy­on milli’ mottosuyla ulusal ve uluslarara­sı standartla­rda hizmet veren Avacert, müşteriler­inin üretim kalitesini, marka değerini ve global çapta tanınırlığ­ını artıran çözümler sunuyor. 2007 yılında yüzde 100 yerli sermaye ile Bursa’da kurulan Avacert Internatio­nal Anadolu Uluslarara­sı Belgelendi­rme Denetim Teknik Kontrol, Eğitim ve Test Hizmetleri, çevre yönetimi, iş sağlığı güvenliği, bilgi güvenliği, yenilenebi­lir enerji yönetimi ve gıda güvenliği alanlarını da bünyesine dahil ederek, hizmet ağını genişletti.

YÜZDE 35 BÜYÜME HEDEFLİYOR

2021’de ciroda yüzde 25 seviyesind­e büyüme kaydettikl­erini belirten Avacert Genel Koordinatö­rü Hatice Ak, yılsonu hedeflerin­in ise yüzde 35 olduğunu ifade etti. Hatice Ak, “Yurtdışına ofis açma hedefimizi pandemide ertelemek durumunda kalmıştık. 2022 ve 2023’te gündemimiz yurtdışı ofis sayımızı artırmak. Halihazırd­a Hindistan ve Estonya’da ofisimiz bulunuyork­en hedef; İran, Almanya gibi ülkeler ile bu sayıyı 10’a çıkarmak” dedi. Ak, toplamda 35 kişilik istihdam ettiklerin­in de bilgisini verdi.

Avacert Anadolu Uluslarara­sı Belgelendi­rme Denetim Teknik Kontrol Eğitim ve Test Hizmetleri Genel Koordinatö­rü Hatice Ak, bu hizmet ağı ile Türkiye’de sayılı firmalar arasına girdikleri­ni söyledi. Türk Akreditasy­on Kurumu (TÜRKAK) yerli ve milli sertifikas­yon yaptıkları­ndan bahseden Hatice Ak, “Yetkilendi­rilmiş bir kurum olarak bu sayede dışa bağımlılığ­ı azaltıyoru­z. İthalatçıl­ığın da önüne geçiyoruz. TÜRKAK’TA da 6 alanda kapsamımız­ı geliştirdi­k.”

2022 VE 2023’TE GÜNDEMİMİZ YURTDIŞI OFİS SAYIMIZI ARTIRMAK. HALİHAZIRD­A HİNDİSTAN VE ESTONYA’DA OFİSİMİZ BULUNUYOR. HEDEFİMİZ İRAN, ALMANYA GİBİ ÜLKELER İLE BU SAYIYI 10’A ÇIKARMAK.

Dünyadaki 2021 verilerine göre, CNC kayar otomatın dünya pazar payının 3 milyar doları aşmakta olduğunu söyleyen Fatih Van “Bu rakamdan Türkiye’ye ithal edilen pazar payı ise 36 milyon dolardır. Van CNC Kayar Otomat olarak hedefimiz, yurtdışına çıkan milyon doları içeride tutmak ve dünya pazarındak­i 3 milyar dolarlık pazardan, Türkiye’nin de pay almasını sağlamak. Şu an üretim kapasitemi­zden dolayı ilk olarak iç piyasadaki kayar otomat ihtiyaçlar­ını karşılayıp, ithalatı azaltmak istiyoruz” diye konuştu.

ŞİRKET, 2022’DE 12 EKSENLİ PRIME MODELİNİ TANITACAK

Endüstri 5.0 uygulamala­rını 2023 yılında kurmayı planladıkl­arı ve kendi fabrikalar­ında uygulamak istedikler­ini vurgulayan Van şu bilgileri verdi:

“2021 bizim için yoğunlukla Ar-ge çalışmalar­ı, yeni modellerin tasarımlar­ı ile geçmesine rağmen satış hedeflerim­izi yakalamakt­a hiçbir problem yaşamadık. Türkiye sanayisi ve Türk sanayicile­ri Kendi makinaları­na ciddi anlamda sahip çıktı. 2023 yılına kadar 10 bin metrekare kapalı alanı bulunan bir fabrika yatırımı yapmayı planlamakt­ayız. Burada odağımız, yalın üretim metotların­ı fabrikamız­da tam anlamıyla hayata geçirecek bir akıllı fabrika sistemi kurmak olacak. Bununla birlikte yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan da mühendis ve mimarlarım­ızın yardımı ile maksimum düzeyde yararlanac­ak bir tasarım planı içerisinde­yiz. Aynı zamanda birçok yeni makine projemizde var, dünyada sadece bir ülkenin üretmiş olduğu 12 eksenli PRIME modelimizi 2022 sonuna doğru pazara tanıtmayı ve seri üretime geçmeyi planlıyoru­z. 12 eksenli PRIME modelimiz ile Uluslarara­sı arenada da Türkiye’nin de ne kadar ciddi bir oyuncu olduğunu gösterme şansı yakalayaca­ğız ”dedi.

MAKTEK FUARINDA 3 YENİ MODEL TANITIMI

MAKTEK Makine Fuarı’nda 3 yeni model tanıtımı yapacaklar­ını ifade eden Van, “Her model kendi içinde 3-4 ayrı tip ile müşteriler­in kendi ihtiyaç ve bütçelerin­e göre farklı seçenekler sunabiliyo­ruz. Önce

DÜNYADA KAYAR OTOMATI SADECE 7 FİRMA ÜRETMEKTE OLUP, VAN CNC OLARAK BİZ DE BU FİRMALARIN ARASINDA ARTIK YER ALMAKTAYIZ. ALANIMIZDA, ÜRETİM YAPAN İLK VE TEK YERLİ SANAYİCİYİ­Z

 ?? ??
 ?? ?? HATİCE AK Avacert Genel Koordinatö­rü
HATİCE AK Avacert Genel Koordinatö­rü
 ?? ??
 ?? ?? FATİH VAN Van Makina CEO’SU
FATİH VAN Van Makina CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye